• DOLAR 32.265
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2403.002
  • ...
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den memurlara afet tazminatı ödensin talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök'ten deprem bölgesinde görev yapan devlet memurları ile ilgili dikkat çekici bir çağrı geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden devlet yetkililerine seslenen Gök, deprem bölgesinde çalışan tüm devlet memurlarına afet tazminatı ödenmesi talebinde bulundu.

Gök, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde görev yapan tüm devlet memurlarına deprem bölgesi afet tazminatı ödemesi derhal başlatılmalıdır. Türkiye'de en çok yıkıma uğrayan ilçeler Nurdağı ve İslâhiye unutulmamalıdır. İslâhiye'de görev yapan eğitim çalışanı bir kardeşimizin mesajını, talebiniz talebimizdir diyerek aynen paylaşıyorum: 'MEB Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illerine 06-10 Nisan tarihleri arasında il içi yer değiştirme hakkı verdi. Biz İslâhiye ve Nurdağı olarak neden üvey evlat muamelesi görüyoruz?' Bu haklı serzeniş ve talep karşılık bulmalı; Diğer deprem bölgelerine tanınan söz konusu tayin hakkı İslâhiye ve Nurdağı'nda çalışan kardeşlerimize de verilmelidir. Deprem Bölgesinde olup mağduriyet yaşadıkları için idari izinli sayılan kardeşlerimizin ücretlerinin kesilmesi doğru bir uygulama değildir. Bir kısmının evleri yıkılmış, bir kısmınınki ağır hasar almış, bir kısmı da yakınlarını kaybetmiş olan bu kardeşlerimize bir de ücret kesintisi yapmak asla kabul edilemez, kaldı ki bu uygulama kanun hükmünde olan toplu sözleşme maddelerine de aykırıdır. Yetkilileri bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir