• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
"İhvan, hak davasından asla vazgeçmeyecektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mısır'da yüzlerce Müslümanın katledilmesine tepkiler artarak devam ediyor. Van'da Hz. Ömer camiinde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında da darbecilere lanet yağdı.

 

Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Osman Gülaçar Hoca, "Kim bir insanı haksız yere katlederse bütün insanlığı katletmiş gibidir" ve "Her kim ki bir mümini kasten öldürürse onun yeri ebediyen içinde kalacağı cehennemdir" ayetlerini hatırlattı.

 

Katliama sessiz kalmanın zalime taraf olmak demek olduğunu söyleyen Gülaçar Hoca, "İşte bundan dolayı Ezher şeyhi başta olmak üzere İslam coğrafyasında Müslümanların önünde âlim gibi görünen belamları, sistemin yardakçılarını lanetliyoruz. İslam topraklarında Müslümanlar başına bela olmuş bütün zalim işbirlikçileri Allah'ın laneti ile lanetliyoruz" dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından Osman Gülaçar Hocanın imamlığında Mısır'da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Ardından yapılan basın açıklamasını Burhan İçgüleç okudu. Mısır Firavunlarının geçmişte olduğu gibi şimdi de kendi rollerini oynadıklarını söyleyen İçgüleç, "Anlaşılan odur ki, herkes üzerine düşeni yapıyor. Elhamdülillah kardeşlerimiz de zorbalara karşı, onların silah dayatmalarına karşı buradayız diyorlar. Ve şunu biliyoruz ki zalimlerin sonu, hüsran olacaktır. Er veya geç bu zulüm bitecektir" dedi.

 

"İhvan hak davasından asla vazgeçmeyecektir"
Mısır'da asker ve yargı mensupları çıkarları ellerinden alınınca hiç çekinmeden darbe yaptıklarını ifade eden İçgüleç, "Bütün bunlara rağmen İhvan'ın bütün liderlerini gözaltına alsanız, zindanları doldursanız bile, onlar asla doğru bildikleri hak davalarından vazgeçmeyeceklerdir. Çünkü Mısır halkı özgürlük şerbetinin tadına, Hüsnü diktatörünü, tarihin çöplüğüne atarken bakmıştı. İnsanlık artık uyumuyor. Müslüman halklar yüzyıllar boyu süren ağır uykularından uyanıp üzerlerindeki tozları silkeleyip ayağa kalkmanın, direnmenin sancısını çekmektedirler. Artık insanlık hayat serüveninde sadece ekmeğinin savaşını vermemektedir. Aynı zamanda özgürlük için de mücadele edilmesi gerektiğini anlamış durumdadır" ifadelerini kullandı.

 

"Tahrir meydanında darbeyi alkışlayanlar, cellâtlarını alkışlıyorlar"
Avrupa Birliği'nin darbeden yana tavrını da eleştiren İçgüleç, "Dün Keşmir'de, Çeçenistan'da, Arakan'da oyun kuranlar, şimdi Mısır'da Suriye'de aynı oyunu sergiliyorlar. Bu işin arkasında İsrail'in, Amerika'nın ve emperyalist güçlerin uşağı körfez ülkelerinin olduğunu biliyoruz. Demokrasi havariliği yapıp darbeye tavır alamayan Avrupa Birliği, düştüğü konumdan hiç de utanmamaktadır. Tahrir meydanında darbeyi alkışlayanlar, aslında cellatlarını alkışlıyorlar. Mısır'ın kaderi 3 beş generale bırakılmamalıdır. Din âlimi geçinip darbeleri destekleyenler de kendilerini gözden geçirmelidir. Seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Ordu derhal kışlasına çekilerek sorumlu kişiler yargılanmalıdır" çağrısında bulundu.

 

Okunan açıklamanın ardından halk, olaysız bir şekilde dağıldı. (Fırat Arslan/Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir