• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa STK'lar Platformu, Mısır'daki katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Mısır'da darbeye karşı sivil direniş gösteren halkın üzerine ordu tarafından ateş açılmasını kınamak için Hasan Paşa Camisi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Cami önünde toplanan kalabalık grubun ellerinde 'Dik Dur Eğilime Ümmet Seninle' ,'Bizim Kıtmir Cennette Sizin Sisi Cehenneme', 'Selâhattin Eyyubi torunlarından Şehitlere Bin Selam' gibi pankart taşıdıkları görüldü. Basın açıklamasını platform adına Abdullah Göçmez okudu.

 

200'den fazla kişinin katledildiği ve 4 bin 500'den fazla yaralının olduğu alçakça saldırıyı kınadıklarını belirten Göçmez, "İşgalci ve terörist İsrail'e doğrultması gereken silahlar maalesef camilere sığınmış masum kadın ve çocuklara doğrultulmuştur" dedi.

 

Rabiatül Adeviye Meydanı'nın yanı sıra çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği korkusunun duyulduğunu ifade eden Görmez, bu katliamlardan batı kadar belki onlardan daha fazla sorumlu olan darbeyi savunan Ortadoğu'daki diktatörler ve krallar olduğunu belirtti.

 

En büyük sitemin başını kuma gömmüş ve olayları görmezden gelen diğer Müslüman ülkelere olduğunu belirten Görmez, İslam birliği olmadan, aynı değerlerin etrafında toplanmadan bu zulümlerin devam edeceğini vurguladı. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir