• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Mısır'daki katliamcılara lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Adıyaman'da Vahdet Der, İHH, Bilgi ve Hikmet Der, AGD, gibi birçok sivil toplum kuruluşu, Mısır'da darbecilerin gerçekleştirdikleri katliamı kınadı. Demokrasi Parkı önünde yapılan basın açıklamasını Adıyaman sivil Toplum Kuruluşları adına İHH yetkililerinden Abdurrahman Gürbüzcan okudu.

 

Açıklamasına Rabiatü'l Adeviye Meydanında dik duruşlarını devam ettiren Müslümanlara selam göndererek başlayan Gürbüzcan, "Ümmetin her coğrafyasında kan, gözyaşı ve katliamlar dinmek bilmiyor. Dünya'nın neresine baksanız akan kan Müslüman kanı!

 

İşte bu katliamlardan biri dün gece Mısır'da gerçekleştirildi. Dün gece tamamıyla özgür direniş hakkını kullanan Mısırlı mazlum kardeşlerimizin üzerine ateş açıldı. Şu ana kadar 200'ün üzerinde kardeşimiz şehit edildi. 4500'den fazla yaralı var" dedi.

 

"Kendi elleri ile yaptıkları putları yiyorlar"
Sözde demokratları elleriyle yaptıkları putları yiyenlere benzeten Gürbüzcan şöyle devam etti: "Son olaylarda da görüldü ki hegemonik güçler, demokrasi adını verdikleri ve kendi elleriyle yaptıkları putu yemişlerdir. Onlar bu masalı yeniden yazmak ya da yepyeni bir demokrasi tanımı yapmak istiyorlar. Halkın iradesinin yansıması olarak görülen seçimleri yeterli görmüyor ve demokrasi bir "uzlaşma" rejimidir diyerek kim seçilirse seçilsin bizimle uzlaşsın demek istiyorlar. Zira onlar hiçbir zaman adaletten hoşlanmazlar. Zulümle ayakta dururlar. Baskı ile ayakta dururlar. Kan ile gözyaşı ile ayakta dururlar. Hiçbir kutsalları yoktur. Bugün kendi koydukları kural aleyhlerine döndüğünde onu da hemen hukuk dışı ilan edebilirler."

 

Sık sık getirilen tekbir ve sloganlar arasında açıklamayı okuyan Gürbüzcan, "Bugün yeryüzünde zalim/diktatör rejimlere karşı halklar uyanış ve başkaldırı sürecine girmişlerdir. Görüyoruz ki, burnumuzun dibinde 100 bini aşkın kardeşimizi katleden ve milyonlarcasını evsiz bırakan Esed diktatörlüğü Mısır'daki darbe rejimini tebrik ediyor. Müslümanların kutsal beldelerini tekelinde tutan, yeryüzündeki mağdur, sefalet hayatı yaşayan milyonlarca kardeşimizi mağduriyetten kurtaracak yardım seferberliğinde bulunmak yerine otoriter, diktacı rejimleri savunan ve kendisi de bir diktatörlük olan Suud rejimi ve onun gibi saltanat rejimleri Mısır'daki darbe rejimini tebrik etmekle kalmıyor 8 milyar dolar yardımda bulunacaklarını taahhüt ediyorlardır. Takke bir kez daha düşmüş, kel bir daha görünmüştür. Müslüman ülkelerin başındaki zalim yönetimler bir kez daha gerçek yüzlerini göstermişlerdir. Gün dünya Müslümanlarının gözünü açma günüdür. Satılmış yönetimlerle bu değirmenin asla dönmeyeceğini bir kez daha anlama ve zalime karşı gelme günüdür" şeklinde konuştu.

 

Bugün oluk oluk Müslüman kanı akarken bu zulümlere ses çıkarmamanın, onlarla aynı havayı teneffüs etmemenin ve onların kurtuluşları için gerekli çabayı göstermemenin Müslümanların özelliklerinden olmadığını belirten Gürbüzcan, son olarak, "Kardeşlerimizin kurtuluşu için mücadele etmek, onlar için en azından dua etmek, gözyaşı dökmek hepimizin boynunun borcudur. Şu önemli İslam kaidesini bir kez daha söylemek istiyorum: Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır!"

 

Basın açıklaması Mehmet Şaşmaz'ın yaptığı dua ile son buldu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir