• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Suriyeli mazlumlar için yardım seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İnsani Yardım Vakfı, BEKSİAD, Ensar Vakfı ve Belenören Derneği katkılarıyla toplanan 4 TIR dolusu yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Bursa'dan yola çıkarıldı. Yardım malzemelerinin gönderilmesi törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost ve kardeş Suriye halkının sıkıntısı bitinceye kadar desteğin süreceğini ifade etti.

 

Yardım TIR'larının yolcu edilmesi için Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin güney kapısı önünde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, BEKSİAD, Ensar Vakfı Bursa Şubesi, Belenören Köyü Yardımlaşma Derneği, çeşitli sevil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Suriye'ye yardım için düzenlenen tören; önceki gece Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına açtığı ateş sonucu yüzden fazla kişinin hayatını kaybetmesi üzerine aynı zamanda bir protesto gösterine dönüştü. Ellerindeki pankart ve dövizlerle etkinliğe gelen vatandaşlar, Mısır'daki katliamı kınadı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İHH ile birlikte daha önce de hem Suriye'ye hem de Türkiye'ye sığının Suriyeli mültecilere yönelik yardım etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, Suriye halkının sıkıntısı bitinceye kadar yardımlara devam edeceklerini söyledi. Suriye halkı için güzel bir birlikteliğe imza atmaya hazırlanırken, Mısır'da yaşanan katliama şahit olduklarını dile getiren Başkan Altepe, "Mısır'da zulmün sona ermesi ve halkın kendinin iktidar olması için yapılan çalışmaları destekliyoruz. Suriye'de de savaş uzadıkça mazlum halkın sıkıntıları da artıyor. Dostluk, kardeşlik bugünlerde belli olur. Biz de dostluğumuzu göstermek için İHH ile BEKSİAD, Ensar Vakfı ve Belenören Derneği ile birlikte bugün de 4 Tır, yaklaşık 120 ton yardım malzemesini bölgeye gönderiyoruz. Bölgeye desteklerimiz bundan sonra de devam edecek" dedi.

 

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da, "Müslüman kanı akıtmak için tüm güçlerini birleştiren zalimlere karşı ne zaman bir araya geleceğiz. Artık birlik olmanın zamanı gelmedi mi?" diye konuştu. İHH olarak Suriye'de her gün 10 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini dile getiren Kaptan, bir iftar yemeğini de Bursa olarak üstlendiklerini kaydetti.

 

Konuşmalar ve okunan duanın ardından yardım TIR'ları Suriye'ye uğurlandı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir