• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Mahalle sakinlerinden sokak işgaline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Merkez Sahibi Ata mahallesi sakinleri, Meram Belediyesinin bir vatandaşa sattığı arsaya yapılmak istenen binanın, sokaklarının yarısına kadar olan bölümü kapatacağını iddia ederek tepki gösterdi.

 

Binanın bu şekilde yapılması halinde sokaklarında bulunan Furgan Mescidi'nin arkada kalacağını dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Yüksek Kurulunu müdahil olmaya çağıran mahalle sakinleri, binanın yapılması durumunda sokaklarının tamamen kapanacağını belirtti.

 

Mahalle sakinleri adına konuşan Naim Dilek, "Belediye yetkilileri gelip yerinde baksınlar münasip olarak görüyorlarsa yapsınlar. Herkes camilerinin önünü açarken biz camimizin önünü kapatıyoruz. Herkes yollarını genişletirken biz daraltıyoruz. Allah etmesin bir yangın olursa itfaiye buraya giremez. Bundan belediye sorumlu olur. Burada bina yapılırsa bu belediye için bir utanç olur" dedi.

 

Mahalle sakinlerinden İlyas Keten ise, "Belediye burayı 20 bin TL'ye satmış sokağımızı daraltmasınlar ben onlara 40 bin TL vereyim. Üç hafta önce sokağımız asfaltlanırken buna sevinmiştik şimdi ise bu karar hepimizi üzmüştür. Bu yanlıştan derhal dönülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir