• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Mescid-i Aksa cemaatine saldırı bölgeyi alevlendirir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin namaz ve itikaf için Mescid-i Aksa’ya ulaşmaya çalışan Filistinlilere saldırmasının, Es-Silsile Kapısı yakınlarında Filistinli bir kadını darp etmesinin ve Mescid-i Aksa içinde cemaate saldırmasının işgalcilere karşı bölgeyi alevlendirebilecek bir cinayet olduğunu söyledi.

Hammade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinlilerden özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya gitmelerini ve işgalcilerin kirli emellerine karşı Mescid-i Aksa’yı savunmalarını, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurban ayini düzenleme planlarını boşa çıkarmalarını istedi.

Direniş kılıcının Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya vefalı olduğunu belirten Hammade, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin yapacakları olası bir ahmaklığın ateş olarak kendilerine döneceğini ifade etti.

Hammade, Arap ülkeleri halklarını ve Müslümanları Mescid-i Aksa’yı korumak için büyük fedakârlıklarda bulunan Kudüslülere destek olmaya çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir