• DOLAR 32.223
  • EURO 34.943
  • ALTIN 2447.338
  • ...
Siyonistler, “yargı reformu” kararının askıya alınmasına rağmen protestolara devam ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Netanyahu öncülüğündeki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı her hafta cumartesi akşamı ülke genelinde kitlesel gösteriler düzenleyen siyonistler, yine meydanlara indi.

Başta Tel Aviv olmak üzere  Kudüs, Hayfa, Ra’anana ve Netanya gibi kentlerdeki gösterilere on binlerce siyonist katıldı.

Gösterilerin yapıldığı alana, Netanyahu'nun  aleyhinde İngilizce "Suç Bakanı" (Crime Minister) yazılı dev pankartlar asıldı.

Meydanda kurulan sahnede, işgal rejimin siyaset, sanat, iş dünyası gibi farklı kesimlerinden isimler demokrasi yanlısı konuşmalar yaptı. Göstericiler, konuşmacıları, çevredeki ana caddelere kurulan dev ekranlardan izleyerek sloganlarla destekledi.

Bu haftaki gösterilerde, ABD bayraklarının bulunması da dikkati çekti. Çok sayıda göstericinin işgal rejimin bayrağı ile ABD bayrağı taşıması, ABD Başkanı Joe Biden'ın, hükümetin yargı düzenlemesi konusunda "çok endişeli olduğu ve İsrail'in bu yolda devam edemeyeceği" yönündeki sözlerinin ardından geldi.

Kararın askıya alınma kararı siyonist tabanı yeterince tatmin etmiyor. Çünkü onlar birbirlerini, başkalarından daha çok tanıyorlar ve bir siyonistin ne gibi dümenler çevirebileceğini de başkalarından daha iyi biliyorlar. Dolayısıyla geçici olarak askıya almanın sadece gözleri boyama amacı taşıyacağını tahmin ediyorlar. O yüzden Netanyahu'dan artık bu reform paketini bir daha el sürmemek üzere çöpe attığı konusunda kendilerini ikna edecek taahhütte bulunmasını ve bu taahhüdünden dönmesine imkan kalmayacak şekilde önünün kapatılmasını bekliyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir