• DOLAR 32.181
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2513.266
  • ...
Şanlıurfalılar: Oruçlarımızı hiç zorlanmadan tutuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu sene hicri takvime göre Ramazan ayının geçen seneye göre 10 gün ileri gelmesinden dolayı sıcaklar başlamadan oruç tutmaya başlayan Şanlıurfalılar, havaların serin geçmesinden dolayı oruç tutarken zorlanmadıklarını ifade etti.

Yaz aylarında oruç tutmanın da farklı bir manevi zevki olduğunu belirten Şanlıurfalılar, bu seneki Ramazan ayı ile ilgili İLKHA'ya duygu düşüncelerini paylaştı.

"Sıcak havada oruç tuttuğumuz zaman işimizi ve arkadaşlığımızı etkiliyor stres ve sıkıntıya sebep oluyor"

Cuma Cengiz

Oruçla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Cuma Cengiz, "Ramazan ayı her yıl 10, 15 gün geriye geliyor zaten. Şanlıurfa'nın sıcağında oruç tutmak biraz zor ama şu an Çok şükür Havalar iyi. Diğer sıkıntılarımız da olmazsa daha iyi olacak. Oruçla ilgili bir sıkıntımız yok ama deprem felaketinden sonra o bölgedeki vatandaşlarımız sıkıntıda, onlar da oruç tutuyor. Allah İnşallah onlara en kısa zamanda bir ev, bir yer nasip eder. Onlar da rahat bir yerde oruçlarını tutar iftarlarını yaparlar. Sıcak havada oruç tuttuğumuz zaman işimizi ve arkadaşlığımızı etkiliyor stres ve sıkıntıya sebep oluyor. Bu hava gayet güzel şu an insan çalışabilir, rahatça gezebilir ve bu havada kolay kolay susamaz. Bu konuda güzel ve gittikçe de daha güzel olacak. Seneye İnşallah görürsek daha serin olur, sonraki sene daha serin olur." diye konuştu.

"Her taraf yağmur suyuyla ıslanmış durumda İnşallah bu Şanlıurfa'ya bir bereket getirir"

Mustafa Tepedam

Dünyada yaşanan iklim değişikliklerine değinen Mustafa Tepedam, "Havaların serin olması dünya çapında oluşan iklim değişiklikleridir. İklim değişikliğinden dolayı havalar böyle kış yaza kaldı mevsimler yer değiştirdiği için bu sene de Ramazan ayına denk geldi. Normalde şu an bahar aylarını yaşamamız gerekirken oluşan mevsim değişikliklerinden dolayı bahar ayı önümüzdeki aylarda devam edecek. Bu durum oruç tutanlar için iyi bir şey en azından serin bir havada rahatça oruçlarını tutabiliyorlar. Şanlıurfa'nın etrafı çeltik tarlası gibi olmuş. Her taraf yağmur suyuyla ıslanmış durumda İnşallah bu Şanlıurfa'ya bir bereket getirir." şeklinde konuştu.

"Allah'ın rahmeti üzerimizde çok şükür. Ramazan ayını güzel ve serin bir havada geçiriyoruz"

Kadir Bulut

Geçtiğimiz senelere nazaran bu sene Ramazan ayının daha güzel geçtiğini dile getiren Kadir Bulut, "Ben 30 yaşındayım ben ve dönüp geçmişe baktığım zaman bu sene Ramazan çok güzel bir şekilde geçiyor. Allah'ın rahmeti üzerimizde çok şükür. Ramazan ayını güzel ve serin bir havada geçiriyoruz. Geçtiğimiz senelerde o sıcak havalarda tuttuk oruçlarımızı bu sene çok şükür havalar güzel. Geçtiğimiz yıllarda sıcaktan dışarı çıkamıyorduk oruçluyken ama şuan dışarıda çıkabiliyoruz, gezebiliyoruz ve ibadetlerimizi de rahatça yapabiliyoruz zorlanma olmuyor çok şükür." dedi.

"Hem deprem hem sel yaşandı İnşallah yaraları bir an önce sarılır"

Mustafa Tepedam

Genel olarak ülkemizde bir serinlik olduğunu ifade eden Mustafa Tepedam, "Geçen sene Şanlıurfa'da havalar nasıldı bilmiyorum ama genel olarak ülkemizde geçtiğimiz sene bir serinlik vardı. Allah'ın hikmeti oruç tutan kullarını bulutla veya serinlikle bir şekilde koruyor. Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Başımıza gelen felaketten dolayı da geçmiş olsun diyorum. Hem deprem hem sel yaşandı İnşallah yaraları bir an önce sarılır. Ramazan ayını da böyle serin bir havada huşu içinde geçirip hayırlısıyla bayramı da görürüz İnşallah." diye konuştu.(İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir