• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Gidiyoruz! Savaşa mı? Seçime mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Haber Merkezi
Son günlerde siyasetin ısınmasıyla ittifaklar da şekillenip son halini almaya başladı.

İttifaklar arasında en çok dikkat çekenler ise Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oldu.
İttifaklar son şeklini almaya yakınken Cumhurbaşkanı adayları da belli oldu.

Toplamda 4 adayın yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimi ve parlamento seçimleri yarışı, gün geçtikçe daha çok konuşuluyor.

Takdir edersiniz ki en çok konuşulan parti ise cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a desteğini açıklayıp AK Parti listelerinden seçime girme kararı alan HÜDA PAR oldu.

Kandil ve Pensilvanya tarafından bizzat hedef gösterilen ve karalama kampanyasına maruz kalan HÜDA PAR, yoluna emin adımlarla devam ediyor.
HÜDA PAR’ın parti programı ve görüşleri ses getirmiş ülkenin birçok kesimi tarafından teveccühle karşılanıp genel merkezine tebrik ve üye başvurusu için binlerce telefon aldığı açıklanmıştı.

Bunu hazmedemeyen bazı kesimler sanki tek bir noktadan yönetiliyormuşçasına karalama kampanyasına hız vererek sindirme politikasına giriştiler. Halk bu karalamalara aldırış etmeden teveccühünü göstererek bir sinsi planı daha ters yüz etti.

Bir kesimin bilerek bir kesimin ise savunayım derken içine düştüğü hatalı bir tablo oluşturulmaya çalışılıyor ve bunda diretiliyor.

Millet ittifakında yer alıp yüzlerce katliam yapan HDP’nin hamleleri siyasi hamle olarak nitelendirilip aklanıp paklanmaya çalışılırken HÜDA PAR’ın ittifak kararı birilerini fazlasıyla rahatsız etmiş durumda.

Bazı TV kanallarında HDP’nin sindirme ve farklı yöntemlerle oy elde ettiğini söyleyenler bu konuda karşı blokta yer alan HÜDA PAR’ı sanki bir savaş varmışçasına ısrarla HDP’ye karşı bir güvenlik kalkanı olarak nitelendirmeye çalışması, doğru bir yaklaşım değil.
HÜDAPAR sandıkta da haksızlığa izin vermez ama toplum önünde sarfedilen bu tür söylemler, gerginliklere sebebiyet verecek zemini oluşturabilir. Bundan dolayı herkesin diline dikkat etmesi, ayrıştırıcı, ötekileştirici veya insanları birine düşmanlaştırıcı bir dili kullanmaması gerekir.

SAVAŞA DEĞİL, SEÇİME GİDİYORUZ…

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da “Siyasi partilerin hiçbirisi bizim düşmanımız değil. Onlar bizim siyasi rakiplerimizdir. Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz.” diye de ısrarla birçok konuşmasında dile getiriyor.
Kaotik ortamlara zemin hazırlayacak söylemlerde bulunanlar, çıkabilecek olumsuzlukların da sebebi olacağını unutmamalıdır. Bunun vebali ağırdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir