• DOLAR 32.242
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2462.431
  • ...
İsviçre: iltica başvuruları yüksek olmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre basınında yer alan habere göre, İsviçre Devlet Göç Sekreterliği Başkanı Christine Schraner Burgener, bu yıl ülkeye iltica talebinde bulunan kişi sayısının 27 bin civarında olmasını beklediklerini, en kötü senaryoda ise sayının 40 bine ulaşabileceğini belirtti.

Burgener, son haftalarda İsviçre'ye iltica başvurusunda bulunan Ukraynalı sayısında artış olmadığı bilgisini vererek, "Savaşın ekonomik sonuçlarının iltica taleplerini yüksek tutması bekleniyor. Bu durum, savaşın gidişatına ve diğer bölgeleri nasıl etkilediğine de bağlı." değerlendirmesinde bulundu.

Olağanüstü bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Burgener, bu kadar yüksek sığınmacı sayısıyla sınırları zorladıklarını vurguladı.

Burgener, "Şimdiye kadar iltica sistemi stres testini geçti ama hükümetin her kademesi baskı altında." ifadesini kullandı.

Geçen yıl sığınmacıların ülkelerine geri gönderilme oranının yüzde 54 olduğunu bildiren Burgener, bunun ülkeye gelen ve zulüm görmemiş sığınmacılara "açık bir sinyal" olduğunu belirtti. Burgener, "İsviçre'ye ekonomik sebeplerle geliyorsanız, olumlu bir netice alma ihtimaliniz çok düşük." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir