• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul Havalimanı'nda İETT tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akşam mesai bitiminde evine gitmek veya yaptığı bir yolculuk sonrasında toplu taşıma ile evine ulaşmak isteyenler, sefer saatlerinin belirlene saatlerde yapılmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, yaşanan sefer aksaklıkları ile ilgili gerekli kurumları aramasına rağmen ya muhatap bulamıyor veya "otobüs yönlendiriyoruz" denilmesine rağmen aradan uzun süre geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmamasında dert yanıyor.

"Yaşanan aksaklıklardan herkes rahatsız"

İzmir'den İstanbul'a gelen ve evine gitmek için kullanması gereken H-6 kodlu otobüsü yaklaşık 2 saat beklemesine rağmen gelmediğini ve akıllı duraklarda yazılan otobüs saatlerinin sürekli ertelendiğini belirten Cemal Çınar, herkesin kendisi gibi yaşanan aksaklıklardan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Yolculardan Orhan Şengül de, "Bir saatten beridir burada otobüs bekliyorum. Belediye yetkililerini aradık onlar da araç yönlendireceğini söylediler ama gelen olmadı." dedi.

"İptal edilen seferlerle ilgili bilgi verilmiyor, verdiğimiz paranın karşılığında hizmet alamıyoruz"

İsmini vermek istemeyen havalimanı çalışanlarından bir vatandaş ise sürekli yaşadığı aksaklıklara tepki göstererek şunları söyledi:

"Şu anda tam 50 dakikadır H-6 seferinin gelmesini bekliyoruz. 50 dakika... Soğuk hava ve rüzgâr esiyor. Buradaki herkes İETT'yi aradı. Her zamanki gibi sadece şikâyet alıyorlar. Peşinden 'şikâyetiniz alınmıştır' diye bir SMS atıyorlar. Sonrasında bakıyorsunuz ki herhangi bir şey yapılmamış. Hep 'geç gelen otobüs için, yaşanan aksaklık için özür dileriz' deniliyor. Özellikle havalimanı hatlarında kullanılan otobüslerin çoğu eski. Bakımları yapılmadığı için yazın sıcaktan kayış koparıyorlar. Otobüs şoförleri defalarca itiraf edip 'taşeronlar otobüslere bakmıyor' dediler. Şoförler ralli yapar gibi otobüs kullanıyorlar. Kışın da 'yan yattı çamura battı' mazereti var. Şu anda bir otobüs seferi iptal oldu ve uygulamada seferin iptal edildiğine ilişkin en ufak bir bilgi yok. Bir sefer iptal ediliyor ve sonrasında aradığımızda bir sonraki sefer 02.50'de deniliyor. Ben saat 00.10'daki seferi bekliyorken bana 02.50'de sefer olacak deniliyor. 2 buçuk saat nasıl bekleyeyim? Utanmadan bana bunu söyleyebiliyor. Ben 'siz şu anda verdiğimiz paralarla maaşınızı alıyorsunuz' diye tepki gösterince telefonu yüzüme kapatıyor. Nasıl olur da telefonu yüzüme kapatabiliyor. Ben vatandaşım ve bana yapılan haksızlığın hesabını soruyorum. Mavi karta 770 lira para veriyorum. Otobüse binmek için karşılığında para veriyorum. Koca İETT'yi nasıl olur da taşeron firmaya bırakıyorsunuz? 150 yıllık İETT'nin canına okumuşlar." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir