• DOLAR 32.278
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2455.478
  • ...
Adana Valisi Elban: Enkazdan kurtarılan 600 çocuk Adana'ya getirildi, 59 çocuğun ailesi aranıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremin ardından, yıkımın yaşandığı bölgelerinde (Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş) enkazından kurtarılan 600 çocuk, tedavileri için Adana'ya getirildi.

Deprem bölgelerinde yıkılan binaların enkazından kurtarılan 600 çocuktan 59'unun ailesinin henüz tespit edilemediğini belirten Vali Süleyman Elban, 20 çocuğun da DNA örneğinin alındığını kaydetti.

Vali Elban, "Yürekleri sızlatan bir acı gerçek de bu çocukların önemli bir bölümü ampute (iyileşmesi olanaksız görülen bir organı kesip atma). Çocuk, kaybettiği organının, tırnak gibi dişi gibi yeniden çıkacağını sanıyor. Bu çok kötü bir durum" dedi.

"Enkazdan kurtarılan çocukları, koruyucu ailelere vermiyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini, depremzede çocukları koruma altına aldıklarını ve tedavi gördükleri katlara da muhtemel bir kaçırma girişimine karşı polis yerleştirdiklerini ifade eden Vali Süleyman Elban, şunları kaydetti:

"Bu çocukların tamamı kayıt altına alındı. Onları, anne ve babaları dışında kimseye teslim etmedik. Yaşı büyük olan çocuklar, anne ve babalarını tanıyor. Yaşı küçük ve özellikle bebekleri de savcı gözetimindeki DNA testleri sonucu göre ailelerine verdik. Çocukları koruyucu ailelere vermiyoruz. Depremde ailelerini kaybeden çocuk ve bebekler devlet koruması altına alınırken 'koruyucu aile' konusunda yoğun bir talep oluştu. Talepte bulunan ailelerin, evlerinin depremde hasar görüp görmediğini dahi inceliyoruz. Enkazdan kurtarılan çocukları, koruyucu ailelere vermiyoruz. Çünkü her an aileleri ortaya çıkabilir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir