• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ayçoban: Asrın felaketinde büyük bir özveriyle çalışan Umut Kervanına destek olunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremzedelerin yaralarının sarılması için Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.

4 kardeş yardım kuruluşu; Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay'ın İskenderun ilçesinin ardından Hatay'ın Defne ilçesinde de koordinasyon merkezi, aşevi ve sosyal market kurarak depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Yardımların devamı için hayırseverlere seslenen Umut Kervanı yöneticilerinden Hakan Ayçoban, "Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesindeyiz. İlk etapta yaklaşık 10 bin kişilik bir aşevi kurduk. Kapasitemiz 20-25 bin kişilik aşevi olacak. İlk etapta 10 bin kişiye yemek vereceğiz. Bunun için yaklaşık 4 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Aşevimizin altyapı çalışmalarını yaptık. Çadırlarımızı kurduk. Hayırseverlerimize sesleniyoruz. Hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Hayırseverlerimiz buradaki aşevimizin mutfak ihtiyaçlarını giderdiler. Bir kısım gıda ihtiyacı giderildi. Elhamdülillah şu an yemek yapıp sıcak aş yapma seviyesine geldik. Tabi ki bu yeterli değil. Uzun soluklu bir süreç içerisindeyiz. Deprem bölgesindeyiz. Bulunduğumuz yerde ne bir market açık nede gıdaya ulaşılacak yerler var. Burada yaşayan bütün depremzedelerin sıcak yemeğe ulaşacakları tek yer aşevleridir. Dolayısıyla aşevlerine büyük bir ihtiyaç düşüyor. Hayırseverlerden büyük beklentilere girmemize sebep oluyor." dedi.

Devamında Ayçoban, "Hayırseverlerden isteğimiz bizi desteklemeleridir. Bu uzun soluklu süreçte bizi yalnız bırakmamalarıdır. Bu süreç bir günlük bir süreç değil belki 3-5 aylık hatta ihtiyaç duyulana kadar biz burada kalacağız. Dolayısıyla depremzedelerin günlük yemek ihtiyacını gidereceğiz. Hayırseverlerden beklentimiz bizlere destek olmalarıdır. Bu asrın felaketinde büyük bir özveriyle çalışan Umut Kervanına destek olunmalıdır. Hayırseverler bizi yalnız bırakmamalıdır." (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir