• DOLAR 32.216
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2425.919
  • ...
Hurdaya dönen aracını jantlarından ve paspasından tanıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük deprem sonrasında enkaz altında kalarak hurdaya dönen araçlar, çekildikleri otoparklarda sahipleri tarafından alınmayı bekliyor.

Depremin şokunu atlattıktan sonra araçlarının akıbetini merak eden Kahramanmaraşlılar, araçların bulunduğu otoparklara gelerek araçlarını tespit etmeye çalışıyor.

Çoğu aracın plakası ve ruhsatı üzerinde bulunmadığı, büyük kısmının hurdaya döndüğü araçların kendilerine ait olup olmadığını tespit etmeye çalışan vatandaşların kimisi aracın jantından kimisi de şase numarasından tanımaya çalışıyor.

Otoparklarda bulunan ve çoğu tanınmaz halde olan yüzlerce araç, sahiplerince tespit edilmesi ve i emniyetten belge alınmasının ardından otoparktan alınabiliyor.

İsmail Kıraç

Hurdaya dönen aracını paspas ve jantlarından teşhis ederek şase numarasıyla eşleştiren İsmail Kıraç, "Bulunduğum yer yıkılmadı. O gün hava karlı olduğu için aracımı Bahçelievler'e bırakmıştım. Aracın önünde bulunduğu bina çökmüş. Deprem sonrasında şehir dışında, Konya ve Antalya'ya gitmiştim. 2 gün oldu geleli. Aracı bıraktığım yere gittim, buraya getirdiklerini söylediler. Biz de gelip teşhisini yaptık. Şimdi tekrar emniyet birimlerine bilgi vereceğiz. Orada aracı alabilmemiz için bir belge hazırlayacaklar. Hurda aracı geri dönüşüme vereceğiz. Aracın sigortası yoktu. Zaten sigorta da ödemiyormuş. Aracın kaskosu varsa ödeme yapılıyor." dedi.

Deprem günü yaşadıklarını hatırlamak istemediğini belirterek bir daha böyle bir acının yaşanmaması temennisinde bulunan Kıraç, ailesiyle birlikte kurtuldukları için şükrettiğini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir