• DOLAR 32.86
  • EURO 35.203
  • ALTIN 2449.887
  • ...
İşgalciler Refah'ta katliam yaptı: Hamas ve İslami Cihad'tan kritik açıklamalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Hükümeti Basın Ofisi'nin açıklamaları şu şekilde:

-"Siyonist İsrail'in Gazze'nin güneyinde yer alan Refah şehrinde sivillerin sığındığı çadır kente saldırı düzenledi. Saldırıda çok sayıda sivil şehid oldu onlarca kişi yaralandı

Saldırıda yaralanan ve şehid olanların sayısının yaklaşık 190 kişi olduğu ifade ediliyor"

-"Gazze'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaralıların tedavisine yardımcı olmak için Refah Kapısı'nın açılmasını talep ediyoruz."

Hamas'ın son dakika açıklamaları ise şu şekilde:

-Bu katliamdan ABD yönetimini ve özellikle Başkan Biden'ı tamamen sorumlu tutuyoruz

-Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarının derhal ve acilen uygulanmasını ve bu katliamın durdurulması için baskı yapılmasını talep ediyoruz.

-Başta Mısır'daki kardeşlerimiz olmak üzere tüm tarafları işgalcilere, ordusunun Refah sınır kapısından çekilmesi yönünde baskı yapmaya çağırıyoruz.

-Refah kapısında görev yapan ekiplerin çalışmalarına devam etmesinin sağlanmasını, yaralıların çıkışını ve yardım girişini kolaylaştırmayı talep ediyoruz.

İslami Cihat Hareketi'nden açıklama:

-Düşmanın Gazze Şeridi'nde suçlarını sürdürmesi, Washington ve Avrupa hükümetlerinin kendisine sağladığı örtünün bir sonucudur.

-Refah'ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kamplardaki sivillerin hedef alınması, düşmanın yaşadığı askeri başarısızlığın derinliğini doğruluyor

Refah Belediye Başkanı'ndan açıklama:

“Mısırlı yetkililere Refah’a acil ambulans göndermeleri ve yaralıları Mısır hastanelerine nakletmeleri konusunda acil çağrıda bulunuyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir