• DOLAR 32.84
  • EURO 35.214
  • ALTIN 2444.03
  • ...
Gazze’de direniş destanı sürüyor “BİR GRUP İSRAİL ASKERİNİ ESİR ALDIK"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

El-Kassam'ın Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada, "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, israil askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı. israil askerlerinden bir grubu Cibaliya'daki tünellerin birinde pusuya düşürdüklerini belirten Ebu Ubeyde, israil askerleriyle sıfır mesafeden çatışma yaşandığını ayrıca gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

GAZZE’NİN İŞGALİNDEN BU YANA İLK KEZ İŞGALCİ ASKERLER ESİR ALINDI

Ebu Ubeyde, tünele çekilen işgalci askerlerle girilen çatışmada ölü yaralı ve esir olmak üzere tümünün ele geçirildiğini ve askerlerin ellerindeki askeri mühimmata da el konulduğunu söyledi. Ebu Ubeyde'nin konuşması sırasında, tüneldeki operasyon sırasında öldürülen bir işgal rejimi askerinin kaldırılmasının yanı sıra işgal asker elbiseleri, miğfer ve silahlara ait görüntüler paylaşıldı. İşgal ordusunun, 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı kara savaşı sırasında ilk kez rejim askerlerinden esirler alındığı belirtilirken, esir askerlerin sayılarına ilişkin bilgi verilmedi. 

İŞGAL REJİMİ KARIŞTI

İzzeddin El-Kassam Tugaylarının paylaşımlarının ardından esirlerin aileleri Tel Aviv'de basın toplantısı düzenledi. Aileler adına okunan basın açıklamasında, esirlerin evlerine dönmesinin tek yolunun savaşın sona ermesi olduğu ve yapılan son kamuoyu yoklamasında da işgal rejimi vatandaşlarının çoğunun savaşın bitmesini desteklediği ifade edildi. Açıklamada, Binyamin Netanyahu ve sözde hükümetine, "halkın sesini dinleyin, zira onlara vekaleten yönetim koltuğunda oturuyorsunuz." diye seslenildi.

Bir işgalci esir yakını ise basın toplantısında, "Hükümet, HAMAS ile şimdi anlaşma yapmazsa, esirler evlerine dönmeden savaş bitecek ve onları sonsuza kadar kaybedeceğiz. israilliler, her şeyden önce esirlerin evlerine döndüğünü görmek istiyor. Tarih her birinizi yargılayacak. Onları (esirleri) ihmal etme suçuna ortak olmayın ve sevdiklerimizin canlarını kurtarmayı ve buraya getirmeyi seçin." diye konuştu. İşgalci esirlerin yakınları, haftalardır HAMAS ile esir takası anlaşması imzalanması talebiyle gösteri düzenliyor.

NETANYAHU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE DE GÖSTERİ YAPILDI

Sahil kenti Hayfa'nın yanı sıra kuzeyde Kayserya kentindeki Netanyahu'nun şahsi konutunun çevresinde de yüzlerce gösterici işgal rejimi bayrakları, meşaleler, davul ve düdüklerle toplandı. Göstericiler, "Sen baştasın, sen suçlusun!" sloganları atarak hükümetin istifasını ve erken seçim talep etti.

İŞGAL GÜÇLERİ GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

İşgal rejimi polisi, Gazze Şeridi'ndeki işgalci esirlerin geri getirilmesi ve Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümetin istifası talebiyle başkent Tel Aviv'de düzenlenen gösteriye TOMA ve atlı birliklerle saldırdı. İşgalci esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısının yapıldığı, Netanyahu hükümetine karşı her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar, bu hafta da geniş katılımla sürdü. Hükümet karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek ülke tarihinin "en sağcı hükümetinin" istifasını ve erken seçimlere gidilmesini istedi. Göstericilerin bir kısmı akşam geç saatlere doğru dağılmaya başlarken Kaplan Caddesi’nin göbeğinde kalan bir grup ise ateş yaktı. Polis, dağılmaları yönünde yaptığı çağrının ardından gruba atlı birlik ve TOMA ile müdahale etti, en az 4 kişiyi gözaltına aldı. Bölgede yaşanan olayda en az bir kişi yaralandı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir