• DOLAR 32.216
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2472.799
  • ...
Depremzedelere para toplayan çocukların davranışı takdir topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremzedelerin yaraları sarılıyor. Herkes elindeki imkanları kullanarak deprem bölgelerine yardım gönderiyor.

En anlamlı yardımı ise çocuklar yapıyor. Bitlis merkezde ikamet eden Mustafa Güneş ve Fatih Ünal isimli iki çocuk arkadaş, depremzede akranlarına yardımda bulunmak için, mahallelerde ev ev, esnaf esnaf dolaşarak para topladılar.

Topladıkları paraları depremzedelere ulaştırılmak üzere Umut Kervanı Bitlis Temsilciliğine teslim eden çocukların bu davranışı takdir topladı.

Depremzede akranlarına kayıtsız kalmak istemediklerini belirten Mustafa ve Fatih isim arkadaşlar, duygularını şöyle anlattılar:

“Depremzede arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye iki arkadaş oturup konuştuk. Para toplamaya karar verdik. Mahallede ev ev, dükkan dükkan dolaşıp, yardım istedik. Çok kapıları çaldık. Kahvelere gittik. Depremzedelere topladığımızı söylediğimizde, duygulanıp yardımda bulundular. Topladığımız parayı Umut Kervanına getirip teslim ettik. Biz küçük yaşımıza rağmen bu kadarını yapabildiysek, büyükler daha çok yardım yapabilirler.”

Çocukların yaptığı yardımın kendilerini çok mutlu ettiğini ve yardımı çok anlamlı bulduklarını dile getiren Umut Kervanı Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, “Bu iki küçük kardeşimiz depremzede akranlarına yardımcı olmak için kendi aralarında karar almışlar. Dükkanları, kahveleri, evleri dolaşarak para toplamışlar. Bize teslim ettikleri yardımları depremzedelere ulaştıracağız. Bu kardeşlerimizi de mutlu edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir