• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Hilvan Kaymakamlığından iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hilvan Kaymakamlığı, 75. Yıl İlkokulu'nda 'Oruçla Bütünleşme, Kaynaşma ve Paylaşma Sofrası' adıyla bir iftar programı düzelendi. İftar yemeğinde semazen gösterileri yapıldı, ilahiler söylendi, dualar edildi.


İftar programına; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İftarın ardından Hilvanlılara hitaben bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Buraya sizlerle beraber olmaya, sizlerin emrinde olduğumuzu söylemeye geldik. Bu ülkeyle uğraşan, huzurumuzu kaçırmaya çalışan, kavga gürültü yapmamızı isteyen çok. Biraz önce Ceylanpınar'dan geldim, Suriye tarafından gelen bir kurşunla ölen gencin cenazesine katıldım" dedi.


Hilvan'a yapılan eğitim yatırımlarını anlatan Vali Güvenç, "Cumhuriyet tarihinde Hilvan'da yapabildiğimiz derslik sayısı 370, sadece bu yıl ihalesini yaptığımız okul sayısı 16 ve derslik sayısı ise 254'tür. Bunların toplam bedeli 35 milyon TL'dir. Köylümüz için de 112 km asfalt yapıyoruz, sekiz milyon da yola harcayacağız. Helali hoş olsun, insanımız bunların hepsine layık" dedi.


Hilvan'ın tüm mahallelerinde vatandaşlarla birlikte iftar açacaklarını söyleyen Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ise, "Bu akşamki iftarımıza katıldıkları için başta sayın valimize ve tüm Hilvan halkına teşekkür ediyorum. Ramazanınızın hayırlı uğurlu ve daha güzel geçmesini temenni ediyorum" dedi.


Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da Vali Celalettin Güvenç'e Hilvan'da düzenlenen iftara katılımından dolayı teşekkür etti. (Muhammed Can Yardımcı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir