• DOLAR 32.564
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2433.33
  • ...
Dörtyol`daki Sel Felaketinde Ölü Sayısı 5`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Hatay`ın Dörtyol ilçesinde yaşanan sel sonucu bölgeye arama-kurtarma ekipleri ile 2 adet helikopter gönderdi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası mevkisindeki sel ve göçükte 5 kişinin öldüğünü, 12 kişinin ise yaralandığını söyledi. Lekesiz, sayfiye yeri olarak kullanılan yaylada sağanağın ardından sel ve göçük meydana geldiğini kaydetti.

Bölgede kayıp vatandaşların olabileceğini belirten Lekesiz, bu ihtimale karşı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığından arama-kurtarma helikopteriyle Sağlık Bakanlığından ambulans helikopterin de katıldığı çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Çalışmalar için Başbakanlık AFAD tarafından gönderilen; Genelkurmay Başkanlığı`ndan arama-kurtarma helikopteri ile Sağlık Bakanlığı`ndan ambulans helikopterin bölgede çalışmaya başladığı, ayrıca Adana İl AFAD Müdürlüğü`nden ekiplerin de arama-kurtarma çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir