• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
DEAH'de Kürtçe  Sağlık Bülteni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi tanıtım amacıyla "Sağlık Bülteni" adlı bir dergi yayınlamaya başladı. Üç ayda bir yayınlanacak dergide sağlıkla ilgili bilgilerin yanı sıra hastane ile ilgili basında çıkan haberlerde yer aldı. Hastane yöneticileri ve başarılı doktorlarla yapılan röportajlar ve söyleşilerinde yer aldığı dergide; Kürtçe ( Kürmancî, Zazaca) ve Türkçe ayrı iki dil kullanıldı. Ücretsiz dağıtımı yapılan dergi de bulmaca, karikatür, şiir ve önemli günlerde yapılan etkinlikler yer aldı.

 

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu bir sağlık kurumunun dergi yayınlamasının sağlık kültürünün geliştirilmesinde önemli bir basamak olduğunu söyledi. Kurtoğlu:" Teorik bilgiler verilmesi ve bu bilgilerin pratik hayata yansımasını sağlamanın temelinde elbette ki eğitim gelmektedir. Bu eğitimin içinde başta yöneticiler olmak üzere tüm sağlık çalışanları yer almalıdır. Bu tür çalışmaların tüm kurumlarımıza yansıtılması gerekmektedir. Bu anlayışa dayalı olarak da bu kültürel bültenin yayınlanması gerçekleştirilmiştir. Bu dergi çalışanlar ve yöneticilerde farkındalık oluşturmak ve halkımızı bilgilendirmektedir. Bir ekip ruhu ile oluşturulan bu çalışmaya emeği geçen herkese teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

 

Feyzi Baran editörlüğünde çıkan dergi; başarılı ameliyatlara, organ nakli birimine, diyabet ve nefroloji ile ilgili bilgilere yer verdi. 3 dilde söyleşilerin yer aldığı sağlık dergisi Diyarbakır'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Sivil Toplum Örgütleri'ne, bölgedeki 10 İlin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlikleri 'ne, İl Sağlık Müdürlükleri'ne ve Halk Sağlığı Merkezleri'ne dağıtılacak. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir