• DOLAR 32.21
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2518.05
  • ...
Necasetten taharete, yıkımdan ihyaya…  İSLAM EMİRLİĞİ, İŞGALİN İZLERİNİ SİLİYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUHULLAH ŞAYIK / DOĞRUHABER

Emperyalist ABD ve ortaklarının, Afganistan’da 20 yıla yakın süren işgalinin geride bıraktığı yıkım ve necasetin izleri ülkeden siliniyor.

İslam Emirliği, işgale son verdikten sonra bir yandan ülkenin sömürülen kaynaklarından dolayı alarm veren ekonomiyi yeniden ayağa kaldırırken öbür yandan da ihya ve inşa çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Son günlerde sosyal medyaya yansıyan bazı görüntüler, işgalin ülkeye getirdiği necaseti ve işgal sonrası yapılan ihya çalışmalarını gözler önüne seriyor.

KATLETTİLER, YIKTILAR, İFSAD ETTİLER!

‘Terör’ bahanesiyle İslam coğrafyalarını işgal eden emperyalist şebekeler, bir yandan Müslümanların yer altı ve yer üstü zenginliklerini istila ederken bir yandan da kültürel bir işgal gerçekleştirdi.

Gerisin geri terk etmek zorunda kaldıkları Müslüman beldelerde her yönüyle adeta bir enkaz bırakan işgalciler, yüzbinlerce sivili katlederken şehirleri harabeye çevirdi.

Genç nesiller başta olmak üzere Müslüman topluma dayattıkları ahlâksızlık ve uyuşturucu bataklığına sürükledikleri nesiller ile İslam şehirleri çeşitli necasetlerle kirletildi.

NECASETTEN TEHARETE, YIKIMDAN İHYÂYA

Ülkede, 2021 yılında Taliban öncülüğünde emperyalist ABD ve ortaklarının işgaline son verildi.

Emperyalist ABD’nin kaçmak zorunda kalmasının ardından kurulan İslam Emirliği, ülkede harabeye çevrilen şehirlerin imarı başta olmak üzere, ekonominin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalara başladı.

Bir yandan ‘maddi yıkım’ların izleri silinirken bir yandan da nesilleri ifsada sürükleyen bataklıkları kurutmak için de yoğun bir gayret içerisine girildi.

Başta uyuşturucunun kaynağı haşhaş tarlalarının imhası olmak üzere, içki satışı ve kullanımı ile ilgili sert tedbirler alındı.

İşgal dönemlerini hatırlatan karanlık köşe başları ve metruk mekanlar yeniden ihya edilerek halkın hizmetine sunuldu.

İKİ KARE; İŞGAL VE İHYÂNIN ÖZETİ

Son dönemlerde sosyal medyada dolaşan iki fotoğraf işgal ve ihyâ arasındaki farkın özeti gibi. Afganistan’ın başkenti Kabil’in Pulisuhta semtinde çekilen kareler emperyalist işgalcilerin yaydığı necaseti gözler önüne seriyor.

Emperyalistlerin işgali döneminde çekilen fotoğrafta bölgenin uyuşturucu bağımlılarının ve uyuşturucu tacirlerinin kontrolünde olduğu görülüyor.

Bu bataklık halinden dolayı o bölge, halk arasında ‘ölüm köprüsü’ adıyla anılır bir hale gelmiş.

İşgal sonrası dönemde düzenlenen metruk çevre şimdilerde halkın kullanabileceği bir gezinti ve dinlenme alanına dönüşmüş durumda.

İslam Emirliği döneminde ihyâ edilmiş haliyle çekilen karede; gençlerin yürüyüş yaptığı, sohbet ettiği, kimisinin de kitap okuduğu görülüyor.

ZABİHULLAH MÜCAHİD: NEREDEN NEREYE, FARKI GÖRÜYOR MUSUNUZ?

Afganlılar tarafından son günlerde sıkça paylaşılan görsellere bir çok sosyal medya kullanıcısı yorum yağdırdı. Paylaşım yapan Afganlılardan Bilal Kerimi isimli bir kullanıcının kullandığı ifadeler ise durumu özetler nitelikteydi.

Kerimi fotoğrafları da paylaştığı yorumunda şu ifadelere yer verdi:

“Bizimle düşmanlarımız arasında bariz bir fark var. Sağlıklı bir vicdan burada iyi hüküm verebilir. Aşağıdaki iki resim bizim ve onların gerçek yüzlerini temsil ediyor. İslam Emirliği bir nurlar, şeref ve maneviyat sistemidir. Tüm ülkeyi hem fikri hem de dış pisliklerden temizlemeye çalışıyor.”

Kerimi’nin yaptığı paylaşımı alıntılayan Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahid de, “Nereden nereye, farkı görüyor musunuz?” değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir