• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
DİKA'dan altyapıya destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Dicle Kalkınma Ajansı, 2013 yılında Batman'da destekleyeceği projelerle şehrin sanayi ve kent altyapısına yatırım yapacak.

 

DİKA'dan yapılan açıklamada, DİKA mali destek programları sonuçlarına göre 2013 yılı Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programında Batman'dan destek almaya hak kazanan 4 projeye yüzde 75 hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

 

Açıklamanın devamında, sanayi altyapısının iyileştirilmesi alanında sunulan ve başarılı bulunan Batman OSB Müdürlüğünün yürüteceği yeni bir enerji nakil hattı kurulumu projesi ile OSB'deki imalatçıların enerji problemlerinin çözülmesinin öngörülmekte olduğuna değinilerek, "Turizm alanında ise 2 proje başarılı bulundu. İl Özel İdaresinin yürüteceği proje ile ülkemizde bir kaç ilde bulunan MÜZEPARK, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Müze Müdürlüğü'nün de desteği ile kurulabilecek. Diğer turizm projesi Hasankeyf'in maket görselinin yapılacağı MİNİAKEYFA projesi. Kentsel altyapının geliştirilmesi alanında da Gercüş Belediyesinin yürüteceği "Gercüş Yaşam Parkı Projesi" destek almaya hak kazandı" denildi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir