• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Çocuk istismarına yüksek cezalar geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; İstanbul, Ankara, Diyarbakır İnternet Kafe Oda Başkanlarını makamında kabul etti.

Kabulün ardından Türkiye`de son dönemde yaşanan çocuk istismarı üzerinde gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Şahin, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın içinde olduğu bir komisyon tarafından suçun caydırıcı olması için çalışmalar yapıldığını ve Meclis açıldığında yapılan bu çalışmaların yasalaştırılacağını belirtti.

Çocuk istismarı konusunda ciddi düzenlemeler yapıldığını ifade eden Bakan Şahin, "Şuanda biz 128 davaya müdahil olduk, 6 davadan da en üst düzeyde zanlıların ceza almalarını sağladık. Bu konular sorun olarak görülüp devletin bütün kademesinde halen yapılması gerektiği ile ilgili çok ciddi bir altyapı oluşturuldu, hukuki düzenlemeler yapıldı. Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın içinde olduğu komisyonda bunların cezalarının dünya ülkelerindeki durumu nedir ve daha nasıl artırılabilir, daha neler yapılabilir, bunlar hiç affedilmeden daha caydırıcı sistem nasıl getirilebilir, bunların bütün çalışmaları tamamlandı. İnşallah Ekim ayında Meclis başlayınca yasalarımızdan birisi olacak. Şunu bilin ki, Bakanlığımız bu konuda çok ciddi adımları atmıştır, aynı inanç ve kararlılıkla bu adımları atmaya devam edecektir" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir