• DOLAR 32.267
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2412.605
  • ...
İkiz kardeşler depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay'da enkazlarda çalışmalar sürdürülürken, Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ile Yetimler Vakfı, Hatay'ın İskenderun ilçesinde açtıkları aşevinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Aşevinin çalışmalarına destek olmak için Umut Kervanı Antalya aracılığıyla deprem bölgesine gelen Batmanlı ikiz kardeşler depremzedelere bir tas sıcak aş verebilmek için gece gündüz çalışıyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında İLKHA muhabirine konuşan Müslüm ve Masum Şimşek kardeşler, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Umut Kervanı Vakfının açtığı aşevinde ikiz kardeşler olarak depremzedelerin yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını aktardı.

İkizlerden Masum Şimşek, "Antalya'dan Umut Kervanı gönüllüsü olarak ikiz kardeşimle geldik. İnşallah buradaki depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekranda göründüğü gibi değil gerçekten de buraya geldiği zaman insanlar o duyguyu anlayıp mağduriyeti görüyorlar. Gerçekten çok zor bir durum, deprem deyip geçmemek lazım. Burada çok büyük bir felaket var. Tüm insanların gözlerinde hüzün var. Hayır kurumlarının gönüllülerinden Allah razı olsun bizler de burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kardeşim ve Antalya'dan gelen ekiple beraber buradayız. Görevimizi tamamlayıp geri döneceğiz ama arkadaşlarımız burayı yalnız bırakmasın. Allah depremzede kardeşlerimizin yardımcısı olsun." dedi.

Antalya'dan daha önce 20 kişilik bir ekip şimdi de 8 kişilik bir ekip geldiklerini aktaran ikizlerden Müslüm Şimşek, "Hatay İskenderun'da günlük 6-7 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Elimizden geldiğince arkadaşlarımıza her noktada yardımcı oluyoruz. Bu şekilde Allah rızası için çalışmalarımız devam ediyor. Burada bazen sıkıştığımız durumlar oluyor. Bakliyat, et gibi malzemelerin eksikliği söz konusu oluyor. Bazı günler aynı yemeklerin çıkmasından rahatsız olan depremzedelerimiz var. İkiz kardeşler olarak depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Allah'ın izniyle elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir