• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Depremzedelere sıcak çorba ikramı depremin 18'nci gününde de devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından birçok kuruluş, deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için seferberlik ilan etti.

Bütün imkanlarını seferber ederek üye ve gönüllüleriyle deprem bölgesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ile Yetimler Vakfı, depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan IHO-EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, "Şu anda Hatay İskenderun'dayız. Umut Kervanı Vakfı Koordinatöründe Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ile Yetimler Vakfı olarak buradaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bugün depremin 18'nci günü biz depremin yaşandığı tüm bölgelerde şu anda ciddi bir şekilde yemek, gıda ve temizlik malzemeleri dağıtmaya devam ediyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizin göndermiş oldukları malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam ediyoruz. Allah-u Teâlâ kendilerinden razı olsun. Burada bulunan STK'ların çoğu yavaş yavaş imkanları belki yetmedi. Alandan çekilmeye başladılar. Bundan dolayı kapasitenin çok üzerinde bir kitleye hitap etmek zorunda kaldık. Yaptığımız yemekler artık yetmemeye başladı. Bu konuda özellikle şunu söylüyoruz. Halkımızın mağduriyeti giderilinceye kadar biz bu 4 sivil toplum kuruluşu olarak bu alanlarda kalacağız." dedi.

Konuşmasının devamında Ugar, şunları kaydetti:

"Özellikle Ramazan ayın sonuna kadar günde 3 öğün olacak şekilde yemek vermeye, gıda yardımını yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda işadamlarımızdan, hayırsever halkımızdan destek bekliyoruz. Şu anda biz bu noktada 7 bin kişilik yemek verdik yetmedi. Kapasitemiz o kadardı. İlk defa gelip de yemek alamayanlar oldu. Bunun da sebebi diğer STK'ların faaliyetlerini sonlandırmasından kaynaklıdır. Bu konuda çağrı yapıyoruz. Çoğu kardeşlerimiz çadırlara yerleşti. Hasarlı olmayan evlerine yerleştiler. Marketlerin çoğu halen düzenli çalışmıyor. Bu anlamda ciddi mağduriyetler var. Gıda ve temizlik malzemeleri konusunda kardeşlerimizden yardım bekliyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir