• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
''Tozdan ve susuzluktan bıkan mahalleliler yol kapattı''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Mahalleli Belediyenin altyapı çalışmaları nedeniyle harabeye dönen yollarda oluşan tozların evlerine girdiğini, suların kesik olması nedeniyle de evlerinin önünü sulayamadıkları için zor durumda olduklarını söylediler.

''Tozdan ve susuzluktan bıkan mahalleliler yol kapattı''
Vatandaşlar, "Bu aziz mübarek günde akşam su yok sabah su yok. Su yok kalkıp abdest alıp camiye gidelim. Veya akşam olur iftar açmak için su yok. 1962 yılından bu yana Bingöl'deyim ben böyle reislik hiç görmedim. Pencerelerimizi toz dumandan açamıyoruz bak hepsi kapalıdır. Bu yollara dayanacak ayakkabı yok. Yani bu böyle bişey hiç görülmemiş. Biz şehirde yaşıyoruz, burası köyü de geçmiş. Susuzluktan, tozdan bütün çocuklar hastalandı, hastanelerde çocukların yatacağı yer yok. Herkes astım hastası olmak üzere. Hiçbir yerde su yok insanlar Ramazan ayında abdest alamıyor. Bunlar çok önemli sorunlar tatile gelen çocuklarımız hastanelerde geçiriyor günlerini. Biz buranın tozunu yutmaya mahkûm değiliz. Biz bunu çekmek zorunda değiliz. Alt yapıya diyecek bir şeyimiz yok altyapı yapılır ama bir mahalle biter diğer mahalle yapılır, böyle yapılmaz" diyerek tepki gösterdiler.

''Muhtar, Vatandaş haklıdır''
Konuyla ilgili görüşleri alınan Bahçelievler Muhtarı Hasan Varol, "Vatandaş haklıdır defalarca çağırıyoruz, adeta yalvarıyoruz itfaiyeyi gelmiyor. Günde bir defa ya da iki defa geliyor. Yolların halini görüyorsunuz. Vatandaş çamaşırını balkona asamıyor, balkonunda oturamıyor. Su akmıyor ki vatandaş kapısını sulasın balkonunu yıkasın. Dükkân kapılarını açamıyoruz her taraf toz içinde gördüğünüz gibi. Eğer buna çare bulunmazsa bu eylemler devam edecek. Muhtar olarak vatandaşı destekliyorum" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir