• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
İmam Hatip`e talep artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesinde İmam Hatip Liselerine taleplerin arttığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında üç lise ve dört ortaokulla eğitim vereceklerini açıkladı.

Bahçıvancı, "2012-2013 eğitim yılında üç imam hatip lisemiz ve bünyesinde ortaokulumuz vardı. Ancak imam hatiplere yoğun talepten dolayı ilçemizde öğrencisi az olan 80. Yıl YİBO okuluna mevcut kız imam hatip lisemizi taşıdık. Boşalan kız imam hatip lisesi Süleyman Solhan Lise`sinde de karma eğitim uygulayarak devam edeceğiz. Bununla beraber merkezi bir yerde ortaokul açma fikrini de uygun gördük ve buna bağlı olarak İbrahim Özmen İlköğretim Okulunu da dönüşümlü olarak imam hatip ortaokuluna dönüştürdük. Köylerimizde öğrencilerimiz ve velilerimiz isterlerse her köyden on beş öğrenci birleşmesi ve talep edilmesi durumunda köylerdeki ortaokullarda birer sınıf İmam Hatip ortaokulu açacağız" dedi.

Kızıltepe İHL Der Başkanı A. Kadir Kahraman da İmam Hatip Liseleri hakkında şunları söyledi, "Yaklaşık 3 sene önce baraka tipi bir yerde 150 öğrencimiz eğitim görüyordu. Şimdi ise üç lise ve dört ortaokul ile 2013-2014 eğitim yılında yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye eğitim verilecek. Aileler artık sıkıntı duymadan çocuklarını imam hatip okullarına gönderebilirler." (Mehmet Aslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir