• DOLAR 32.238
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2453.51
  • ...
Çin buna çok kızacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Financial Times'ın adı açıklanmayan Bakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Çin'e ilişkin konulardan sorumlu Bakan Yardımcısı Chase, Moğolistan'daki temaslarının ardından dün gece Ada'ya ulaştı.

ABD'li ve Tayvanlı yetkililer, ziyareti doğrulamaktan kaçınırken çok sayıda uluslararası ve yerel yayın organı, Chase'in Tayvan'da olduğuna dair duyumlarını haberleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Martin Meiners, ziyarete ilişkin yorum yapmaktan kaçınırken "ABD'nin Çin tehdidine karşı Tayvan'a desteği ve savunma alanındaki ilişkisi sürecektir. Tayvan'a yönelik taahhüdümüz kaya gibi sağlamdır ve Tayvan Boğazı'nda ve bölgede barış ve istikrarın sürdürülmesine katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, ülkesinde Taiwan News internet sitesine yaptığı açıklamada, "Her (yabancı) heyetin ziyaretini Tayvan'ın yararına görüyoruz, bunlar bizim için iyi birer fırsattır" dedi. Bakan Chiu, olası ziyarete dair detay vermekten kaçındı.

İddialar doğruysa Chase, 2019'dan beri Ada'yı ziyaret eden en üst düzey bakanlık yetkilisi. Üst düzey ziyaretin Ada'yı topraklarının parçası olarak gören Çin'in tepkisini çekeceği tahmin ediliyor.

Ziyaret iddiasının ardından Çin ordusunun Ada çevresindeki askeri hareketliliğinin arttığı bildirildi. Tayvan Savunma Bakanlığı, dün akşamdan bugün sabah saatlerine kadar Ada çevresinde Çin'e ait 24 askeri hava aracı ve 4 savaş gemisinin tespit edildiğini duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir