• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
İftar`da doğal suları tercih ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL -Dört bir yanı soğuk su kaynaklarıyla çevrili olan Karlıova`da vatandaşlar uzun ve sıcak Ramazan günlerinde iftarlarını doğal soğuk su ile açmak için pınarlara akın ediyorlar. Vatandaşlar bidon ve pet şişelere doldurdukları suları evlerine götürüyorlar.
İlçe merkezine iki kilometre mesafedeki Karlıova çıkışındaki kaynak su iftara bir saat kala vatandaşların akınına uğruyor. İki çeşmeli kaynağın önünde bazen uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, soğuk suyu; getirdikleri bidon, termos ve pet şişelere doldurarak evlerine götürüp iftarda içiyorlar.

Bingöl merkezde oturan vatandaşların da Karlıova minibüslerine bidonlar vererek iftar için soğuk doğal sudan istedikleri ifade ediliyor. Buzdolabında soğutulmuş su yerine doğal soğuk su içmeyi tercih ettiklerini belirten vatandaşlardan bazıları araçları ile bazıları ise vakit geçirmek amacıyla doğal suların bulunduğu yere yürüyerek gelip su götürüyorlar.
Her akşam iftardan önce soğuk su almak için kaynak sularına geldiklerini belirten Karlıovalı vatandaşlar "Biz zaten Karlıova`da buzdolabı suyunu içemiyoruz buz gibi orijinal suyumuz çeşmelerimizde akıyor. Ancak iftar vaktinde evde akan suyu fazla içemiyoruz hemen şişkinlik yapıyor ve bizler de bu yüzden Ramazan ayında buz gibi olan bu suyu tercih ediyoruz. Bu su şişirmiyor insanı. İçebildiğin kadar içiyorsun." dediler.
İlçe halkı Karlıova çevresindeki suların özellikle iş adamları tarafından değerlendirilerek ilçedeki işsizliğin azaltılmasını istiyorlar. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir