• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Adeviye Meydanı ile ortak iftara davet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van il başkanı M. Necip Yavuzer, "Amacımız Adeviye Meydanındaki Müslümanlar gibi mütevazı bir iftar yapmak ve o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermektir" dedi.

Mısırda kısa bir süre önce batı destekli askeri darbenin yaşandığını hatırlatan Necip Yavuzer, "Şuana kadar Mısır`a sürekli dış destekle ayakta kalan iktidarlar geldi. Tamamen dış ülkelerin işbirlikçisi olan liderlerdi. İlk defa seçimle gelen ve ihvan önderliğinde gerçekleşen bir seçimde İhvanı Müslimin iktidara geldi. Fakat dış güçler ebetteki hesaplarına uymadığı için bir askeri darbe ile ihvanı Müslimin iktidarını indirdi" ifadelerini kullandı.

"Darbeden sonra yaşanan gelişmeler batı ve Siyonistleri işaret ediyor"
Müslümanların Mısır`da iktidar olmasının batının hesabına uymadığının altını çizen Yavuzer, "Ortadoğu projesinde ve Arap Baharı projesindeki mantalitelerine uymadığı için bugün atanan Hıristiyan bir başbakandan sonra Refah Sınır Kapısının tekrar kapatılması burada Amerika ve Siyonistlerin büyük parmaklarının olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Bizde bu konuda duyarlı olma babında ilişkilerimiz hem İslam birliği çerçevesinde hem devam etmekte hem de hareketlerini desteklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

"Adeviye ile aynı olacak iftarımıza tüm halkımız davetlidir"
Rabiatül Adeviye meydanında devam eden direnişe değinen Yavuzer, "Bizlerde Saadet Partisi olarak geçen gün ki toplantımızda şöyle bir karar aldık. Bizlerde Hz. Ömer Camii`nin avlusunda mütevazı bir iftar yemeği verelim ve bu iftar Rabiatül Adeviye de yapılan iftarların benzeri olsun istiyoruz. Cuma günü Hz Ömer Camii avlusunda vereceğimiz iftara tüm halkımız davetidir" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir