• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Kur`an okuyan öğrencilerin sayısı iki kat arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da her yıl yaz aylarında düzenlenen ve çocukların camilerle tanışarak hem Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendikleri, hem dini bilgiler aldıkları `Yaz Kur`an Kursları` yoğun ilgi görüyor.

Konu ile ilgili olarak Ulu Camii imamı Abdullah Sav yaptığı açıklamada; camilerinde yaklaşık 110 tane erkek ve 80 tane kız öğrencinin olduğunu ve yaz kurslarına büyük bir rağbet olduğunu kaydetti.

Sav, "Çocuklarımıza 3 kur üzerinde ders veriyoruz. Elifba okuyan, Kur`an`ı Kerime geçen ve Kur`an`ı Kerimi okuyup da tecvit öğrenen öğrencilerimiz var. 1 günde 3 saat ders yapıyoruz. 2 ders Kur`an`ı Kerim dersi veriyoruz, 1 derste ibadet, ahlak, itikat bir de siyer dersleri veriyoruz. Çocuklarımız baya gelişiyor burada. En azından itikat`ını, inancını öğreniyor. Hz Peygamber`in hayatını öğreniyor. Allah`ın kelamı olan Kur`an`ı Kerim öğreniyorlar. Biz ailelerinden de şu konuda destek istiyoruz onlardan, gelen çocuklarını takip etmelerini istiyoruz. Çünkü çocuklar bir gün geliyor bir gün gelmiyor. Yani devamsızlık yapıyorlar. Bu devamsızlıkları eğer aileleri de takip edebilse çok güzel bir verim alacağız, çok güzel olacak inşallah" şeklinde konuştu. (Mehmet Mikyas/Yasir Oğuz-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir