• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Gürsu'nun yol çilesi bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'nın merkezi ilçelerinden Gürsu'nun yol çilesi bitmek bilmiyor. Aylardır bir türlü onarıl(a)mayan yollar halkı canından bezdirdi.

 

Altyapı bahanesiyle kazılan yolların sadece üstü kapatılarak onarılmaması halkın büyük tepkisine neden oluyor. Gürsu'da bulunan vatandaşlar, "yolların onarılması için yine seçimleri mi bekleyeceğiz" şeklinde soruyor.

 

Her seferinde farklı bir bahaneyle yollarının kazıldığını ve bir türlü onarımının da yapılmadığını dile getiren Kurtuluş Mahallesi esnafından Erhan Akar, "Her gün bu bozuk yollarda arabayla gidip gelmekten bıktık. Bırakın arabayla gitmeyi artık yaya bile yürümek istemiyoruz bu yollarda. Siz de görüyorsunuz mahallenin durumu içler acısı" şeklinde konuştu.

 

Yolların onarılmasını yine seçimlere yakın bir zamana bırakılacağını söyleyen Akar, "Bu halkın duygularıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Benim babam astım hastası ve her gün bu yollarda gidip gelmek zorunda, babam bu kötü yollarda yükselen toz ve toprakları yutmak zorunda mı bunun sağlık açısından ne kadar zararlı olduğunu yine bu devletin doktorları söylüyor buradan devlet yetkililerine sesleniyorum; halkın hem sağlığı hem de duygularıyla oynamaktan vazgeçin" şeklinde konuştu.

 

"Arabaların erken bozulmasında en büyük pay bozuk yollardır"
Arabaların erken arıza vermesinde yolların bozuk olmasının büyü payı olduğunun altını çizen mahalle sakinlerinden Yunus Karagöl, "Bakın Avrupa'da 1980 model arabalar halen sıfır gibi tek ses gelmez sebebi ise yollarının pürüzsüz olması. Oysa Türkiye'deki araçlara bakıyoruz trafiğe çıkar çıkmaz 2 yıl içinde dökülmeye başlıyor bununda tek sebebi işte bu gördüğünüz çukur dolu yollar" diye konuştu.

 

"İlçemiz çöplükten geçilmiyor"
Öte yandan Gürsu'nun tüm mahallelerinde inşaatlar yapıldığını ve bu inşaatlardan kalan molozların yolların kenarlarına atıldığına da işaret eden vatandaşlar, söz de merkezi ilçeyiz ama ilçemiz çöplükten ve köy yollarını andıran çukurlu yollardan geçilmiyor şeklinde konuşarak Gürsu Belediyesini görevini tam yapmamakla suçladılar. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir