• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
HÜDA PAR`dan Siirt`teki Tecavüze Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - BDP Siirt İl Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin`in geçtiğimiz gün 2 kardeş kız çocuğuna cinsel istismarda bulunurken suçüstü yakalanması sonrası bir açıklama yapan Hür Dava Partisi Siirt İl Teşkilatı, "Henüz reşit olmayan çocuk yaştaki kızlarımızı, belediye imkânları kullanılarak yapılan yardımlarla kandırmak, insanlık dışı çirkin bir davranıştır." dedi.
 
Belediye Başkan Yardımcısının rezil fiilini nefretle kınıyoruz
"İlimizde Belediye Başkan Yardımcısının işlemiş olduğu rezil fiili nefretle kınıyoruz." denilen HÜDA PAR açıklamasında, "Bu hadise Siirt ilimiz için utanç kaynağıdır." ifadeleri yer aldı.
 
Belediye imkânları kullanılarak kandırmak insanlık dışı çirkin bir davranıştır
İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında böylesine çirkin bir fiilin yapılmış olmasının olayın vahametini artırdığını vurgulayan HÜDA PAR, "Henüz reşit olmayan çocuk yaştaki kızlarımızı, belediye imkânları kullanılarak yapılan yardımlarla kandırmak, insanlık dışı çirkin bir davranıştır." denildi.
 
"Namusa karşıyız" anlayışının tezahürü!
HÜDA PAR açıklamasında, "Bu tür menfur hadiseler"Em jinin ne namusa tu kesine / Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz" ve şehirlere asılan reklam afişlerindeki "Namusa Karşıyız" şeklindeki anlayışların tezahürüdür." ifadeleri kullanıldı.
 
Bu zihniyetin İslam`a aykırı yaşama teşvik ettiğini halkımız bilmektedir
HÜDA PAR açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu zihniyetin kadınlarımızı ve kızlarımızı uzun bir zamandır hem İslami hem de örf, adet ve geleneklerine aykırı bir yaşam şekline teşvik ettiğini bütün halkımız bilmektedir.
 
Halkımız manevi değerlerini hevasına esir olanların yoluna kurban etmeyecektir
Müslüman halkımız manevi değerlerine bağlıdır ve bu bağlılığını, gelip geçici heva ve heveslerine esir olanların yoluna kurban etmeyecektir.
 
Halkımızı rezilliğe tepki göstermeye davet ediyoruz
Halkımızı, bu tür oyunları fark etmeye ve bu tür rezilce olaylar karşısında gerekli tepkilerini göstermeye davet ediyoruz. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir