• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
"Avcılar'ın iki yakasını bir araya getirdik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Reşitpaşa- Kuruçeşme altgeçidinin açılış törenine Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Kadir Hakan Şükür, Tülay Kaynarca ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılışta konuşan Topbaş, "Bizim görevimiz sizlere İstanbul'da hizmet etmek. Bunun için yetki verdiniz bize" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı yerel yönetim anlayışını devam ettirerek bugünlere geldiklerinin altını çizen Topbaş, "Türkiye'de çok şeyler değişti. Aslında bunu millet olarak sizler yaptınız. Dünyada yaptığımız toplantılarda başarının altında yatan şeyin istikrar olduğu söylenmekte. İşte sizler bu ülkede başarıya imza atmak için istikrar yakalattınız. Bir hükümet oluşturdunuz. Bu istikrar sayesinde Türkiye bugünkü noktaya geldi. Türkiye'deki başarıyı hazmedemeyenler, Türkiye'nin odak noktası olmasını istemeyenlerin ortaya çıkarmış olduğu bir takım manipülasyonlar var" şeklinde konuştu.

 

Türkiye 76 milyonluk bir aile
Türkiye'nin 76 milyonluk büyük bir aile olduğuna vurgu yapan Topbaş, "Nasıl milletçe Çanakkale'de bir destan yazdıysak dünyada da destan yazacağımıza inanıyorum" dedi.

 

Kısa bir süre önce metrobüsün avcılara ulaştığına değinen Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir metrobüs hattı yaptık. Uzakları yakın eyledik. Artık buradan binip Kadıköy'e kadar çok kolay bir şekilde gidebiliyorsunuz. Metrobüs'e beklemediğimizden daha çok bir ilgi oldu. Artık o kadar yoğun ki Metrobüs'ün metroya çevrilme zamanı geldi. Şu anda da metro projelerini yapıyoruz. Beylikdüzü'ne kadar gidecek metro çalışmalarını başlatıyoruz. Bunu ancak biz yaparız. İstanbul'da trafik sıkıntısını giderecek olan metrodur" diye konuştu.

 

Topbaş açılışını yaptıkları Reşitpaşa-Kuruçeşme altgeçidinin de Avcılar'da önemli bir trafik sorununu çözeceğine işaret ederek, "Bugün burada açılışını yaptığımız altgeçitle Avcılar'ın iki yakasını bir araya getiriyoruz. İlçemizi ortadan ikiye bölen bir yeri birleştiriyoruz. Buradaki sıkıntıyı hepiniz iyi biliyorsunuz. Trafik sıkıştığında yarım saat kırk dakika trafikte kalıyordunuz. Artık 1 dakika gibi kısa bir sürede burayı kolaylıkla geçebileceksiniz" şeklinde konuştu.

 

Topbaş buradaki açılışın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Avcılar - Dilaver sokakta düzenlenen 5 bin kişilik iftar programına katıldı. (Muhammed Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir