• DOLAR 32.246
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2435.262
  • ...
Adana Umut Kervanı deprem bölgelerine yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana yüzlerce üye ve gönüllüsüyle yardım çalışmalarını sürdüren Adana Umut Kervanı, depremden etkilenen ve toplanma alanlarına sığınan depremzedelere ulaşarak sıcak çorba ve yemek ikramında bulunuyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, her gün 2 bin aileye yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaşanan her iki depremin de art arda gelmesinin büyük yıkıma sebep olduğunu belirten Abidin Serin, vefat edenlere rahmet yakınlarına da başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.

"Yedi tır insani yardım gönderdik"

Depremin ilk duyulduğu anda bir araya geldiklerini ve ne yapılması gerektiğini konuştuklarını ifade eden Serin, "Gönüllülerimize çağrıda bulunduk. İlk olarak yiyecek ve giyecek toplamak üzere faaliyete başladık. Ayrıca yedi tır insani yardım gönderdik. Orada bizim partner kuruluşumuz olan Umut Kervanı Vakfı'na teslim ettik, dağıtımını vakıf yapıyor." diye konuştu.

İskenderun'da depremzedeler için bir aşk evi kurduklarını ve günde üç öğün yaklaşık bin 500 ila 2 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını söyleyen Serin, şunları kaydetti:

"Bu öyle kısa sürede sarılacak bir yara değil. Ben buradan hayırseverlere sesleniyorum: Bu uzun süreli yapılması gereken bir yardım. İnşallah elimizden geldiğince yardımlar yapmaya devam edeceğiz. Hayırseverler bize ulaşırlarsa biz onların yardımlarını daha sonra da yardıma muhtaç depremzedelere ulaştırmaya devam edeceğiz."

"Yakacağa ihtiyaç var"

Depremin kış mevsimine denk gelmesi nedeniyle acil olarak öncelikli odun ve yakacak ihtiyacı olduğunu vurgulayan Serin, "Sıcaklık deprem bölgelerinde gündüz dahi sıfırın altındadır. Dolayısıyla yakacağa ihtiyaç var. Daha çok kuru gıda, yatak, yorgan ve battaniye gönderilmesi lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir