• DOLAR 32.187
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2508.461
  • ...
Gaziantep'te bir kadın 119 saat sonra enkazdan kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından Gaziantep kent merkezinde ve ilçelerinde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları depremin 6'ncı gününde de devam ediyor.

Depremden en çok etkilenen yerleşim yerlerinin başında gelen Gaziantep'te arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz altlarından müjdeli haberler de gelmeye devam ediyor.

Depremin etkilediği Nizip ilçesinde ekiplerin yoğun çalışması sonucu enkaz altında kalanların çıkarılması sürüyor.

Müjdeli haberlerin gelmeye devam ettiği Gaziantep'te ekipler enkaz altında çok titiz çalışma yürütürken yıkılan binaların altında sağ kalanları kurtarma çalışmaları da titiz bir şekilde yürütülüyor.

Nizip ilçesinde arama kurtarma ekipleri enkaz bölgelerinde yoğun çalışma yürütürken çalışmalardan bir müjdeli haber daha geldi.

Nizip ilçesinde Furkan Apartmanı'nın enkazından ses gelmesi üzerine arama kurtarma ekipleri bölgede sessizliği sağladıktan sonra sesin geldiği noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan 25 yaşındaki Büşra Almusa ile iletişim kurdu.

Yaklaşık 9 saat süren çalışmanın ardından ulaşılan Almusa, depremden 119 saat sonra enkazdan çıkarılarak çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir