• DOLAR 32.216
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2516.301
  • ...
Suruçlu vatandaşlardan deprem bölgesine 17 tır yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meydana gelen depremde yıkımın yaşandığı illerden biri de Şanlıurfa. Suruçlu hayırseverler, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Yardım çağrısı üzerine ilçede toplanan gıda, giyim ve yaşam malzemeleri araçlara yüklenerek deprem bölgelerine gönderildi.

Yardım kampanyasını organize eden Ahmet Yılmazoğlu ve Ali Şakır, ülkede meydana gelen depreme kayıtsız kalamadıklarını, bunun için ilçedeki hayırseverler ile beraber bir kampanya başlatarak yardım topladıklarını belirttiler.

Yılmazoğlu, artık yatak, döşek, halı, istemediklerini; bunun yerine kefen, ışıldak, kazma, kürek, bebek maması, hazır bez, giyim, bere, eldiven ve diğer insani yardımlara ihtiyaç olduğunu söyldi.

Yılmazoğlu, insanı yardım malzemelerinden oluşan 17 tır yardımı deprem bölgelerine gönderdiklerini ve şu an 18’incisini göndereceklerini ifade etti.

Yılmazoğlu, “Suruç halkına depremin ilk gününden itibaren göstermiş olduğu yardımseverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Çok iyi yardım toplandı, fakat bu saatten sonra yatak ve yorgan gibi eşyalara ihtiyaç yok. Belli başlı ihtiyaçlar var. Mont, kazak, bot ve ayakkabı gibi giyecek eşyalara ihtiyaç vardır. Yardımseverlerden ricamız malzemelerin kullanılmamış olmasıdır. Kendi giymediğiniz eşyaları başkasının giymesini beklemeyin. Depremzedelerin bu saatten sonra en çok ihtiyacı olan şeyler temizlik malzemeleri, hijyen malzemeleri, bebek bezi, bebek maması, biberon ve emzik gibi malzemeler. Gıda malzemeleri, hazır yiyecek ve içecekler, süt, meyve suyu, bisküvi ve kek gibi şekerli enerji verecek onları ayakta tutabilecek gıda malzemelerine çok fazla ihtiyacımız vardır. Enkazlar için kullanılacak demir kesme makası, kazma ve kürek gibi enkazların kaldırılmasında insan gücü ile kullanılacak malzemelere ihtiyacımız vardır. Bu konuda Suruç halkı bize destek olursa çok seviniriz.”  çağrısında bulundu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir