• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hazır Web Sitesi Nedir, Neden Kullanılmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazır web sitesi, önceden kodlama ve tasarım aşamaları tamamlanmış, belirli bir içerik yönetim paneline sahip olan, kurulum aşamalarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyan ve güncellenmesi mümkün olan sitedir. Web sitesi oluşturma platformlarında ve yazılımlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Web sitesi kurma işlemine kıyasla oldukça pratik olan hazır web sitelerinin pek çok avantajı bulunmaktadır.

Hazır web sitelerinde temalar da hazır halde bulunur. Web sitesi içerisine yerleştirilecek görsel, ses, video ve benzeri içeriklerin hangi şekilde konumlandırıldığı ve web sitesinin sahip olacağı genel görünüm önceden tasarlanır. Bu nedenle daha hızlı ve pratik bir şekilde uyarlanabilir. Web siteniz için en uygun tasarıma sahip hazır web sitesi içeriklerinden birini seçerek gerekli düzenlemeleri yapmanız oldukça kolaydır. Firmanızın logosu ya da özel içeriği mevcut ise bunları web sitesine entegre ederek kişiselleştirme de yapabilirsiniz.

Hazır web siteleri herhangi bir kodlama ya da yazılım içermediği için pek çok kişi tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Teknik bilgi gerektirmeyen web siteleri kolay kullanım sunan bir arayüze sahiptir. Web sitesinin yönetimi için sunulan kontrol paneli de anlaşılır ve açık bir kullanıma sahiptir. Bu sayede site üzerinde istenilen değişiklikler yapılması mümkündür.

Hazır web sitelerinde özel tasarımlar bulunmamaktadır. Daha önceden hazırlandığı için çoğunlukla genel tasarım ve temalar bulunmaktadır. Ancak bu tasarım ve temalar son derece profesyonel hazırlanmış olup şık ve kullanışlı bir yapıya sahiptir. Hazır tema ve şablon içeriğine sahip olduklarından özel tasarlanan web sitelerine göre daha uygun fiyatlandırmaya sahiptirler. Pek çok işletme tarafından sıkça tercih edilen hazır web siteleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz yazının devamını okuyabilirsiniz.

Hazır Web Sitesinin Avantajları Nelerdir?

Özel olarak sıfırdan web sitesi kurma süreci ciddi bir zaman ve emek ister. Ancak hazır web siteleri hazır kodlama, yazılım ve genel tema içeriğine sahip olduklarından hızlı ve kolay bir şekilde markalara entegre edilerek oluşturulabilir Hazır web sitesi paketlerinden istediğinizi seçerek hızlı bir şekilde kurulumu tamamlayabilirsiniz. Kurduğunuz bu web site içerisinde kontrol paneline erişim sağlayarak çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Ayrıca bu işlemleri gerçekleştirirken teknik bilgiye ihtiyaç duyulmadığından hesap yönetimini kendiniz kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kontrol paneli üzerinden web sitesine içerik yükleyebilir, tasarım ayarlarını değiştirebilir ve web sitesi içeriğini işletmenize uygun olarak özelleştirebilirsiniz.

Hazır web sitesi satın aldığınız firmanın size teknik destek sağlaması da oldukça önemli bir konudur. Aklınıza takılan bir durum olduğunda ya da site üzerinde sorun yaşadığınız zamanlarda firmanın sunduğu teknik destek ekibi ile iletişim sağlayarak hızlı bir şekilde çözüme kavuşabilirsiniz. Hazır web siteleri önceden tasarlanıp kodlandığı için hata payları minimum seviyedir. Yeni kurulan bir web sitesi deneme aşamasında bazı teknik sorunlara yol açabilirken hazır web sitelerinde bu durum oldukça az seviyededir. Ayrıca yazılım ve kodlama gibi teknik detaylar ile çok fazla uğraşılmadığından dolayı maliyet bakımından kullanıcılara avantaj sağlar.

Hazır Web Sitesi Şablonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hazır web sitesi şablonlarını kullanırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Hazır paketler arasında seçim yaparken bu hususları göz önünde bulundurmak sonrasında yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için önemli bir detaydır. Dikkat edilmesi gereken bu hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Web sitesi için en önemli detay cihaz uyumluluğudur. Özellikle mobil cihazlar ile uyumlu olması site performansının artması bakımından önemlidir. Yayınlanan web sitesi tüm akıllı cihazlarda erişime açık olmalıdır. Her ekranda yüksek kalitede görünüme sahip olmalıdır. Daha da önemlisi web siteye mobil cihazlar üzerinden erişmek kolay olmalıdır.
  • Web sitelerinin doğruluğunu kontrol eden SSL sertifikasına sahip olması önemlidir. Hazır web sitelerinde bu sertifikanının mevcudiyeti kontrol edilmelidir.
  • Web sitenin SEO uyumlu olması kullanıcı performansı açısından anahtar bir konumdadır. Akıllı URL yapısı, mobil uyumluluk, site haritası ve SSL sertifikası gibi pek çok detay SEO uyumluluğunu yakından ilgilendirir.
  • Sınırsız içeriğe ve sayfa sayısına sahip olan hazır web siteleri performans açısından kalitelidir. Dilediğiniz kadar içerik yayınlamanıza olanak tanıyan web sitelerini tercih etmelisiniz.
  • Hazır web sitelerinde domain satın almanız da oldukça kolaydır. Eğer mevcut bir domain hesabınız bulunmuyorsa, web sitesini satın alacağınız firma size bu konuda da destek sağlayabilecek özelliklerde olmalıdır.

Hazır Web Sitesi Kimler için Uygundur?

Hazır web siteleri önceden tasarlanmış tema ve şablon içeriklerine sahip olduğundan maliyet bakımından oldukça uygundur. Bu nedenle web sitesi kurmak isteyen herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler ya da bireysel web sitesi oluşturmak isteyen kişiler için hazır web siteleri ekonomik bir seçenektir. SEO uyumluluğu ve kullanıcı memnuniyeti ön planda tutularak hazırlanan web siteleri bütçe bakımından uygun olan herkes tarafından kullanılabilir.

Hızlı ve zahmetsiz bir şekilde web sitesi oluşturmak isteyen kişi ve kurumlar hazır web sitesi şablonlarından birini seçerek hemen oluşturabilirler. Bu şablonlar arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta web sitesinin özellikleridir. İhtiyaçlar doğrultusunda en iyi performansı sağlayacak web sitesini kurmak için hazır şablonların özelliklerine dikkatli bir şekilde bakılmalıdır. Basit düzeyde kurgulanmış ve size olabilecek en iyi performansı sağlayan hazır web siteleri için Natro'yu ziyaret edebilirsiniz.

Natro ile Web Sitesi Kurma

Teknik bilgiye ve ek bir tasarıma ihtiyaç duymadan hızlı ve pratik bir şekilde web sitesinin kurulumunu tamamlayabileceğiniz hazır web sitesi içeriklerini Natro’da bulabilirsiniz. Zengin tasarımı ve her sektöre uyumlu şekilde oluşturulabilir tema tasarımları ile ön plana çıkan hazır web siteleri sahip olduğu özellikler bakımından da çeşitli avantajlara sahiptir. Domain alma, stok görseli ve teknik destek gibi pek çok fırsat tanıyan Natro, profesyonel ve zengin görünüme sahip hazır web siteleri ile işletmenizi bir adım öne taşımayı hedefler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir