• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgalcilerin sözde yetkilisi: Anlaşma sağlansa da Gazze’ye ve Refaha...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

İşgal rejiminin sözde bir yetkilisi,  Hamas ile esir takası mutabakatı için yürütülen dolaylı müzakerelerde anlaşma sağlansa da Gazze’deki saldırılarını sonlandırmayacaklarını belirtti.

İşgal rejimi ve Hamas arasındaki dolaylı esir takası görüşmeleri hakkında bilgi sahibi bir sözde yetkili, konuya ilişkin Times Of Israel gazetesine açıklamada bulundu.

yetkili, Tel Aviv yönetiminin esir takası anlaşmasının bir parçası olarak hiçbir şekilde Gazze’deki saldırıları sonlandırmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

"REFAH'A KARA SALDIRISI OLACAK"
 İşgal rejiminin sözde bir yetkilisi ayrıca, ülkesinin esir takasının bir parçası olarak geçici süreliğine saldırılara ara verse de vermese de Refah’a kara saldırısı gerçekleştireceğini belirtti.

The Wall Street Journal, adı açıklanmayan Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberinde, işgal rejiminin Hamas'a esir takası mutabakatı için bir hafta süre verdiği, anlaşma olmaması halinde Refah'a kara saldırısı başlatacağı iddia edilmişti.

İşgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, 30 Nisan'da yaptığı açıklamada, esir takası mutabakatı olsa da olmasa da Refah'a saldıracaklarını söylemişti.

işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 654 Filistinli şehid edildi, 77 bin 908 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir