• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Müftüsü`nden Berat Kandili Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yazılı açıklama yaparak Berat Kandilini Kutladı. Açıklamada,15 Temmuz 2011 cumayı cumartesiye bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu hatırlatan Çağlar, Berat Gecesi`nin mübarek gecelerden olduğunu ve diğer normal gecelerden farklı bir şekilde geçirilmesi gereken kutsal bir gece olduğunu kaydetti.

 

Berat Gecesi`nin, daha fazla ibadet edilen, daha çok Kur`an okunan ve dinlenen, tövbe-istiğfar ve dualarla geçirilmesi gereken bir gece olduğunu vurgulayan Müftü Çağlar, "Müslümanların, Allah`ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat Gecesi denilmiştir." ifadelerini kullandı.

 

Peygamber Efendimizin (sav) Şaban ayına ve özellikle bu ayın onbeşinci gecesine ayrı bir ehemmiyet verdiğini ve Allah`ın Berat gecesinde kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, samimiyetle yapılan duaları kabul edeceğini haber verdiğini dile getiren Çağlar, "Bizler de, bu mübarek geceye gereken önemi verelim. Namaz kılmakla, Tövbe-İstiğfar ve çok dua etmekle geceyi ihyaya çalışalım." dedi.

 

Açıklamada, "Kendimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve topyekûn insanlık için hayırlar dileyelim. Özellikle en çok ihtiyaç duyulan barış ve huzur için Allah`a yalvaralım. Bu vesile ile tüm Batmanlı kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, barış, huzur ve iki cihan saadeti diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Veysi Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir