• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Gün birlik olma günüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören Gaziantep'teki deprem bölgesini gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da da büyük yıkıma sebep olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından heyeti ile birlikte Gaziantep'te deprem sonucu binaların yıkıldığı bölgeleri gezen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, "Gün birlik olma günüdür" diyerek yardımlaşma ve dayanışma çağrısında bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Göçer, gezdiği bölgelerde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Enkaz altındaki vatandaşlarımızın sağ salim çıkarılıp ailelerine kavuşmalarını istiyoruz"

Kahramanmaraş'ta yaşanan ancak Gaziantep ve çevre illerde de büyük bir yıkıma sebep olan depremin üzüntüsünü derinden hissettiklerini belirten Göçer, "Maalesef yüreğimizi yakan depremle sarsıldık. Acımız büyük. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Göçük altındaki vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılmalarını umut ediyoruz. Deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere Gaziantep'te ve birçok ilde yaşandı. Şu anda yetkililer ve ekipler çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Kar ve yağmur var. Halen enkaz altında olan vatandaşlarımız var. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. İnşallah bir an önce enkaz altındaki vatandaşlarımızın da sağ salim çıkarılıp ailelerine kavuşmalarını istiyoruz." dedi.

"Rabbim ülkemizi, şehrimizi ve milletimizi afetlerden korusun"

Deprem sonucu yıkılan binaları gezdiklerini ifade eden Göçer, "Gerçekten tarifi çok zor bir durum yaşanıyor. Adeta sözün bittiği yerdeyiz. Binaların birçoğu yıkılmış, ciddi enkaz var. Enkaz altında kalan vatandaşlarımız var. Enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor. Birçok bina yıkılmış, vatandaşlarımız sokaklarda, artçı depremler devam ediyor. Rabbim ülkemizi, şehrimizi ve milletimizi afetlerden korusun." temennisinde bulundu.

"Gün birlik günüdür"

"Dayanışmayla, birbirimize kenetlenerek bu acıyı atlatacağız" diyen Göçer, "Gaziantep halkına ve üyelerimize çağrımız; vatandaşlarımıza bir an önce ulaşıp battaniye, giyim, yiyecek kısacası kimin elinden ne geliyorsa depremzedelere yardımcı olmalarını istiyoruz. Kan bağışı konusunda üyelerimizi bilgilendirdik. Kan stoklarında eksiklik varsa üyelerimizin kan bağışında bulunmalarını da talep ettik. Gün birlik günüdür. Bugünün birbirimize yardımcı olduğumuz, bu zor günleri birlikte atlatacağımız günler olmasını diliyoruz. Türkiye'nin ve Gaziantep'in birlik olup bu acıyı sarması lazım." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir