• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Fatih Erbakan: 6'lı masa, Türkiye'yi 28 Şubat'ın karanlık günlerine döndürmeyi vadediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Ankara'da bir otel düzenlenen partisinin İlçe Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, Ortak Mutabakat Metnini eleştiren Erbakan, "Bu metin, askeri vesayeti geri getirmeyi, eski Türkiye'nin kısır çekişmelerini, çift başlı yönetim anlayışını ve ülkeyi yeniden 28 Şubat'ın karanlık günlerine döndürmeyi vadetmektedir." ifadelerini kullandı. 

"6'lı masanın Ortak Mutabakat Metni askeri vesayeti geri getirmeyi vadediyor"

30 Ocak'ta 6'lı masanın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metnini eleştiren Erbakan, ortaya konulan metnin ülke gerçeklerinden ve vatandaşın gündeminden kopuk olduğunu söyledi.

Erbakan şöyle devam etti:

"Bu metin askeri vesayeti geri getirmeyi vadetmektedir. Eski Türkiye'nin kısır çekişmelerini, çift başlı yönetim anlayışını ve ülkeyi yeniden 28 Şubat'ın karanlık günlerine döndürmeyi vadetmektedir. 'Genelkurmay ve kuvvet komutanları Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olmayacak' vaadi, ülkeyi yeniden üniformalı vesayet rejimine döndürmekten başka bir anlam taşımıyor. Ekonomik krizin pençesindeki vatandaşlarımızın dertlerine derman ümidi veren bir tane bile somut teklifleri yok; vaatleri sadece "cek, cak" edebiyatı. Bakınız metinde diyorlar ki, 'Enflasyonu iki yıl içinde tek haneye kalıcı bir biçimde indireceğiz. Beş yılın sonunda dolar cinsinden kişi başına milli gelirimizi en az iki katına çıkaracağız. Aşırı yoksulluğu sıfırlayacağız.' Bunları söylemek kolay da neyi nasıl yapacakları, 'hangi projeyle, hangi kaynakla yapacaksınız' bunlardan metinde eser yok."  

"Metinde İstanbul Sözleşmesi'nin sinsi ruhu var"

"Bu metinde toplumun temel yapı taşı aileyi kökünden dinamitlemek isteyen sinsi İstanbul Sözleşmesi'nin ruhu var" diyen Erbakan, "Metin boyunca sık sık Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği sözleşmelerine ya da 'uluslararası sözleşmelere kayıtsız şartsız uyma vaadi ifade ediliyor. Metinde 'İstanbul Sözleşmesi', 'toplumsal cinsiyet', 'cinsel yönelim' gibi kavramları doğrudan kullanmasa da 'Avrupa Konseyi'nin kurucu üyesi olmamız ve Anayasamızın gereği olarak, AİHS'ne ve Konsey'in diğer hukuki belgelerine uyum sağlayacak' maddesi İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceğiz anlamı taşıyor çünkü İstanbul Sözleşmesi Avrupa Konseyi sözleşmesidir. Metinde İstanbul Sözleşmesi'nin ruh olarak yer almasının, isim olarak yer almamasının sebebini de herkes biliyor. Masadaki bir partinin, tabanı karşısında daha da güç durumda kalmaması için yapılmış bir ince ayar." diye konuştu.

"Ortak Mutabakat Metni'nin hiç bir yerinde İslam'dan, maneviyattan bahsedildiğini göremezsiniz"

Ortak Mutabakat Metninde yer alan "Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefimizdir." maddesine de tepki gösteren Erbakan, "Yahu 50 seneden beri 'Kapıya bağlamışlar sizi, istediklerini yaptırıyorlar, içeri de sokmuyorlar.' Hala daha akıllanmamışlar, hala daha Avrupa Birliği'nden ne ümitleri var. İşte bunların zihniyeti geçtiğimiz günlerde bir kez daha bütün kirliliği ile ikiyüzlülüğü ile bir kez daha ortaya çıkmadı mı? Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim yakılırken, yırtılırken ona koruma sağlamadılar mı ve buna da düşünce-ifade özgürlüğü demediler mi? Sonra kalkıp hâlâ Avrupa Birliği'ne girmekten bahsediyorsunuz! Yine bu Ortak Mutabakat Metni'nin bir yerinde hiç İslam'dan, hiç ahlak ve maneviyattan bahsedildiğini göremezseniz." ifadelerini kullandı.

"Avrupa bize aferin diyecek" sözlerine de tepki gösteren Erbakan, bu açıklamanın 6'lı masanın zihniyetinin ifşası olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:  

"Masa başındakilerin hazırladığı bu metin ne israil teröründen ne sözde müttefikimiz ABD'nin başımıza ördüğü çoraplardan, yanı başımızda Suriye sınırında terör ordusu ihdas etmesinden ne de Avrupa Birliği'nin ikiyüzlülüğünden, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılardan bahsetmiyor. Tam tersine yaşananlardan ders almamış olacaklar ki Avrupa Birliği'ne tam uyumdan, Batıya tam entegrasyondan bahsediyorlar. Nitekim metnin açıklanmasından sonra masanın küçük ortaklarından bir partinin genel başkanı çıktığı bir TV programında şu cümleleri söyledi: 'Avrupa görecek, aferin Türkiye diyecek' Masa başındakilerin zihniyetini ifşa eden bu açıklama son derece manidardır. Avrupa'nın bize aferin demesi için can atan bir anlayış, bir yapı!" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir