• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Afganistan İslam Emirliği: İbadet yerlerine yönelik saldırılar İslam dininin öğretilerine aykırıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Peşaver kentinde, camide ibadet edenlere yönelik düzenlenen saldırıyı kınayan bir açıklama yayımlayarak Pakistan İslam Cumhuriyeti yönetimine ve halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pazartesi günü, Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin Peşaver kentinde, bir camide meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Afganistan İslam Emirliği'nin camilerde ibadet edenlere yönelik saldırıyı kınadığı ve bu tür eylemlerin mukaddes İslam dininin öğretilerine aykırı bulduğu belirtildi.

Afganistan sınırına yakın kuzeybatıdaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Peşaver şehrindeki bir camide düzenlenen dün düzenlenen canlı bomba saldırısında ilk belirlemelere göre 83 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı.

Patlama sırasında camide en az 500 kişinin bulunduğu, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Eyalet genelinde bir günlük yas ilan edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir