• DOLAR 32.308
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2414.226
  • ...
Rusya'dan yok edilecek her Amerikan Abrams tankı için ödül!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya ile Ukrayna arasında savaşı yeniden tırmanırken, gözler ABD ve Almanya'nın Kiev yönetimine vereceği tanklara çevrildi.

Ukrayna, önümüzdeki aylarda savaşın kaderini değiştirecek Batı tanklarını teslim almayı beklenirken, Rusya'dan ise flaş bir adım geldi.

Rusya'nın Amerikan M1 Abrams tankını imha eden ya da ele geçiren askerlere büyük para ödülü vereceği bildirildi.

Savunma dergisi Military Review'in haberine göre, ünlü Rus aktörü Ivan Okhlobystin, Ukrayna'da imha edilecek veya ele geçirilecek her Amerikan M1 Abrams tankı için, Rus iş dünyasının önde gelen bazı şirketleri tarafından yaklaşık 10 milyon ruble (yaklaşık 141.000 $) ödül verileceğini duyurdu.

The Moscow Times'in haberine göre ise; geçen hafta, Sibirya'nın Zabaikalsky Valisi Alexander Osipov de, Alman yapımı bir Leopard 2 tankının ele geçirilmesi için 3 milyon rubleye (42.900 $) kadar ve bir Amerikan M1 Abrams tankının ele geçirilmesi için de 1.5 milyon rubleye (21.450 $) kadar bir ödül sözü vermişti.

Yekaterinburg merkezli Fores şirketi ise, geçen cuma günü, ilk Batılı tankın ele geçirilmesi veya imha edilmesi için 5 milyon rublelik ödülün yanı sıra, sonraki her tank için 500.000 ruble (7.164 $) ödeyeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden 25 Ocak'ta, Ukrayna'ya 31 adet Abrams tankı gönderileceğini duyurmuştu.

Biden açıklamasında, "Dünyanın en yetenekli tankları" diye nitelediği Abramsların, Rusya'ya karşı Ukrayna'nın askeri kapasitesini artıracağını söyledi.

Müttefiklerin Ukrayna'ya yardımlarının da bu kapsamda değerli olduğunu vurgulayan Biden, Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarını verme kararından dolayı Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'a da minnettar olduğunu söyledi.

Biden, "Şansölye'ye liderliği ve Ukrayna'yı desteklemek için ortak çabalarımıza olan kararlı bağlılığı için teşekkür etmek istiyorum" dedi.

ABD Dışişleri'nden de, "Tanklar Ukrayna'nın sadece kendi topraklarını savunması koşuluyla verilecek" açıklaması geldi.

Öte yandan Rus güçleri önümüzdeki aylarda bu tanklarla savaşacak, bu nedenle Rus medyası yoğun bir şekilde Abrams'ın güvenlik açıklarına dikkat çekiyor ve birliklerini bu son teknoloji Amerikan askeri birliklerini ele geçirmeye veya yok etmeye teşvik ediyor.

M1 ABRAMS TANKININ ÖZELLİKLERİ NELER?

ab1

-SAATTE 72 KM HIZA ÇIKABİLİYOR

-465 KİLOMETRELİK MENZİLE SAHİP

-EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ÜSTÜN ZIRH KORUMASI

-4 KİŞİLİK MÜRETTEBATA SAHİP

-MÜRETTABAT İÇİN ÖZEL TASARIMI VAR

ALMAN LEOPARD 2 TANKININ ÖZELLİKLERİ NELER?

lepardtanki

-SAATTE 70 KİLOMETRE HIZ YAPABİLİYOR

-4 MÜRETTEBATA SAHİP

-MENZİLİ 450 KİLOMETREYE KADAR ÇIKABİLİYOR

-MAYIN, TANKSAVAR VE EL YAPIMI PATLAYICILARA KARŞI

-"ÇOK YÖNLÜ KORUMA" SAĞLIYOR

NERELERDE KULLANILDI? KAÇ ÜLKEDE MEVCUT?

Leopard-2 tankları Kosova, Suriye ve Afganistan'da kullanıldı.
Abrams tanklarından ise 20 ülkede 3 binden fazla var.

Uzmanlara göre, Ukrayna'nın savaşta fark oluşturması için en az 100 adet Leopard 2'ye ihtiyacı var. Ukrayna ise en az 300 adet modern tank talep ediyor..

Bu haberler de ilginizi çekebilir