• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Rusya’nın Herson ve Harkov’a yönelik saldırısında 4 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zelenskiy dün akşam yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gün boyu Herson’u vurduğunu, saldırıda bir hastane, postane ve otogarın hasar gördüğünü bildirdi.

Zelenskiy, saldırı sonucu üç kişinin öldüğünü ve altı kişinin yaralandığını da bildirdi.

Harkov Valisi Oleg Sinegubov ise, dün Rusya’nın şehre düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığını açıkladı.

Sinegubov, Telegram üzerinde yaptığı açıklamada, “Üç kişi hafif yaralandı. Ne yazık ki yaşlı bir kadın hayatını kaybetti. Bir bina kısmen yıkıldı. Sakinleri tahliye edildi. Tüm acil servisler saldırı mahalinde çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, Moskova’nın ülkenin güneyindeki Zaporijya’da Rus kontrolündeki bir bölgeye atadığı yetkililer, Ukrayna’nın bir demiryolu köprüsüne düzenlediği saldırıda dört kişinin öldüğünü bildirdi.

Son zamanlarda, Rus ordusunun Kasım ayında Herson’u terk etmek zorunda kaldığı Ukrayna’nın güneyindeki cephe, ülkenin doğusundaki cephe hatlarına kıyasla nispeten sakin.

Rusya tarafından Zaporijya bölge sorumlusu olarak atanan Yevgeny Balitsky, Ukrayna güçlerini Molochnaya Nehri’ni geçen bir demiryolu köprüsünü HIMARS füzeleriyle hedef almakla suçladı.

Balitsky, hasar gören köprüyü tamir çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir