• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Vahdet muhtaçların yüzünü güldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle halkın teveccühünü kazanan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi derneklerden Adıyaman Vahdet-Der, muhtaç ailelerin gülen yüzü olaya devam ediyor.
 
Cumhuriyet mahallesinde oturan ve şeker hastalığından dolayı çalışamayan A.G için harekete geçen Vahdet Der, aileye gıda yardımında bulundu.
 
Kiracı olarak kaldıkları evde kirayı dahi yakınlarının yaptığı yardımlarla karşıladıkları öğrenilen 5 nüfuslu aile, geçimini sağlamak için yaz aylarında kaysı toplamaya gidiyor.
 
Aileye Yağ, şeker, fasulye makarna, pirinç, bulgur vb gıda maddesi yardımda bulunduklarını ancak bunun yeterli gelmediğini belirten Vahdet Der Yardım Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Atlı, açıklamada bulundu:
 
Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde insanların kendilerini kurtuluşa erdirecek yollar araması gerekir. Peygamber Efendimiz (s.a.v)"Yarım hurma ile olsa da kendinizi ateşten koruyun" buyuruyor. Bundan dolayı Müslümanların bu mübarek günleri değerlendirmeleri ve fırsat bilerek çevrelerini gözetmesi gerekir."
 
Dernek olarak Ramazan ayı yardımlarına başladıklarını ancak kendilerine başvuruların çok fazla olmasından dolayı tüm muhtaç ailelere yardım edecek imkanlarının olmadığını ifade eden Atlı, bundan dolayı maddi durumu iyi olan hayırseverleri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.
 
Vahdet-Der üye ve gönüllüleri ise, ailenin sıkıntılarına az da olsa merhem olmanın sevincini yaşadıklarını ifade ettiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir