• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kur`an derslerine talep artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Yenişehir Camii İmamı Nasrullah Gümüş yaz ayları ile birlikte eğitimlerine ara veren çocukların camilere devam etmesini istedi.

Gümüş "Bu yıl Kuran kurslarımız 24 Haziran`dan 23 Ağustos`a kadar devam ediyor. Yani iki ay derslerimiz devam edecek. Çocuklar çok istekli ve şevkle camiye geliyorlar."dedi.
Kur`an dersi için yaş sınırının olmadığını belirten Gümüş "Şuan öğrenci sayımız 70 erkek ve yaklaşık 55 kız öğrenciden oluşmaktadır. Yani toplamda 125 öğrenci. İsteyen her yaşta gelebilir. Biz burada hem Kur`anı Kerimi hem de İslam`ın temel bilgelerini çocuklarımıza öğretiyoruz."

Kur`an derslerinin devam ettiğini ifade eden Gümüş, "Derslere devam eden öğrenciler maşallah çok zekalı ve dersleri iyi kavrıyorlar. Bu durum bizi mutlu ediyor."dedi.
Gümüş," Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyor: Bir kişinin içinde Kur`an`dan bir parça yâda bir sure bulunmazsa o kişi harabe bir ev gibidir. Çünkü Kur`anı Kerim hem rehberimiz hem de dünya ahrette kurtuluş reçetemizdir." İfadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir