• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Başakşehir`de Ramazan coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Üç bölgede kurulan alanlarda düzenlenen etkinliklerin merkezi olan Sular Vadisi`nde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Hz. İsa`nın (a.s) örnek hayatını anlattı. "Mekke Resulleri" söyleşilerinin ilkinde Başakşehirlilerle buluşan Nihat Hatipoğlu, İslam dünyasında yaşanan acıların, çilelerin büyük bir doğumun habercisi olmasını diledi.

İslam dünyası Ramazan`a buruk girdi.

Bu sene 5`inci düzenlenen ve 30 gün boyunca mukaddes zamanların manevi bereketini birlikte yaşayacak olan Başakşehir sakinleri ilk gün etkinliklerine yoğun ilgi gösterdi. Sular Vadisi`nde düzenlenen programa; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlit Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel katıldı.


Hafız Aziz Hardal`ın Kur`an tilavetiyle başlayan programda, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Ramazan`ın ilk gecesinde Başakşehir`de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında İslam dünyasında yaşanan acılara değindi. Hatipoğlu, "Bu sene Ramazan ayına, Mısır`da namaz kılarken şehit edilen 50 den fazla Müslüman için dua ederek girdik. Bu gün İslam ümmeti; Mısır, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan`da çile çekiyor. Umarım bu çileler büyük doğumun habercisi olsun. İslam ümmetinin ağır yaralı olduğu bu günlerde daha çok dua etmeli, kaynaşmalı, sırt sırta vermeliyiz. Geçmemiz gereken çok yol var. Allah (C.C) bizi düşmanlarımıza helak ettirmeyecektir. Çünkü Peygamberimiz bunun müjdesini vermiştir" dedi.

Prof. Dr. Hatipoğlu sözlerine Hz. İsa`nın (a.s) örnek hayatını anlatarak devam etti, "Hz. İsa (a.s) çok çile çekmiş bir peygamberdir. Hz. İsa`nın (a.s) dünyaya döneceğini 100`e yakın sahabe haber verdi. Peygamber İncil`deki bir ayette `Benim artık gitmem gerekiyor, ben gitmezsem O gelmeyecek` diyerek Peygamberimizin geleceğine işaret etmiştir" dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu söyleşisini, Başakşehirlilerle beraber dua ederek tamamladı. Sular Vadisi`nde 27 bin kişi aynı sofrada buluştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlit Uysal, Prof. Dr. Hatipoğlu`na gecenin anısı olarak çini işlemeli bir plaket takdim etti. Başkan Uysal, yaptığı selamlama konuşmasında etkinlikler hakkında bilgi vererek, "İlçemizde Ramazan`ın ruhunu yansıtmak için üç bölgede kurduğumuz etkinlik alanlarında, İslam Âlimlerimiz bize yeni ufuklar açacak. Geçen sene Sular Vadisi, Başak mahallesinde 27 bin kişiyi aynı sofrada buluşturduk. Bu senede sokak iftarlarımız siz Başakşehirliler için kurulacak. Ramazan dostluk, huzur yetirmesini, İslam Dünyasında yaşanan acıların dinmesini diliyorum" dedi.

Çocuklar Ramazan`ın neşesi oldu
İftardan hemen sonra Vadi`de çocuklar için özel olarak hazırlanmış alanda minikler, aileleriyle birlikte Ramazan`ın neşesini doyasıya yaşadı. Kukla gösterilerine, ödüllü yarışmalara, illüzyon gösterileri, gölge oyunlarına katılan çocuklar; etkinlik alanlarında ki maskotları ilgiyle izledi.

İslam Dünyası Kültür Günleri başladı
Başakşehir Belediyesi ve Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile Balkanlardan, Kuzey Afrika`ya kadar geniş bir yelpazede İslam coğrafyasını temsil eden ülkelerin temsilcileri Ramazan`ın ilk gününde Kültür günlerini tanıtmak için Vadi de ki stantta yer aldılar. 30 gün boyunca Sular Vadisi`nde stantlarda yer alacak olan öğrenciler; ilçe sakinlerine, kültürlerine dair hediyeler, kitaplar, yöresel kıyafetler, yemekler ve tanıtım filmleriyle ülkelerini tanıtacak. 4 günde bir farklı bir ülkenin stantlarda tanıtım yapacağı proje kapsamında, 40 bin öğrenci Türkiye`ye geldi.

STK`lar iftarda buluştu
Sular Vadisi`nde 30 gün boyunca Belediyenin desteği ile verilecek olan iftarlarda ilçede faaliyet gösteren STK`lar aynı sofrada buluşuyor. (Muhammed Durmaz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir