• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Oruç Müslüman`ı Kötülüklerden Koruyan Bir Zırhtır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Yazın sıcak ve uzun günlerine denk gelen Ramazan ayı hakkında görüşlerini dile getiren Tatvanlılar, Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu belirten İdris Nergis "Peygamber (sav) Cuma günü hutbe okumak için minbere çıkıyor. Birinci basamağa çıkınca âmin diyor, ikinci basamağa çıkınca da âmin diyor, üçüncü basamağa çıkıyor yine âmin diyor. Namaz bittikten sonra asabiler; ya Resulullah canımız feda olsun sana sen basamaklarda âmin diyordun o âmin ne içindi. Peygamber efendimizde buyuruyor ki; Cebrail a.s. bana ilk basamakta dedi ki, ``Ramazan ayı geldiği zaman ramazanın hakkını vermeyenin burnu yerde sürünsün` ben de âmin dedim.İkinci basamakta da bana, ``Annesi babası yaşlanmış, onların yanında onların rızasını kazanmayanın burnu yerde sürünsün` ben de âmin dedim. Üçüncü basamakta ise Cebrail a.s. `senin ismin onların yanında zikredildiği zaman sana salavat getirmeyen kişinin de burnu yerde sürünsün`` bende âmin dedim`` ifadelerini kullandı.

Nergis "Bir gün oruç tutanın yerden göğe kadar mesafe ne kadarsa Allah da o kişiyi o mesafe kadar cehennem azabından uzaklaştırıyor. Bir de 30 gün oruç tutan birinin, her gün cehennem azabından yer ve gök arasındaki mesafe kadar uzaklaşıyor.``şeklinde konuştu.

``Oruç, kurşun işlemez zırhı, kılıç kıran kalkanı ile Müslümanları her türlü kötülüklerden ve ateşten koruyan bir siperdir" diyen Tatvan İbadullah Camii İmamı Molla Tahir de, Ramazan ayı, hayır ve bereket ayıdır. Kur`an ve oruç ayıdır. Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı,şeytanın bağlandığı rahmet ayıdır. Allaha inanarak ve sevabını ondan umarak oruç tutanların bağışlandığı mağfiret ayıdır. Ebedi saadet yurduna hazırlık için bu ay bulunmaz bir fırsattır. Rabbim bu fırsatı değerlendirip Ramazanı Şerifin feyzine bereketine cümlemizi nail eylesin. Hepinizin Ramazanı Şerif ayı mübarek olsun. Rabbim ibadet ve itaatle dolu dolu geçirmeye bizleri muvaffak eylesin.``dedi.

Ramazan ayının 11 ayın sultanı olduğunu söyleyen Abdullah Uğur da, "Mübarek bir aydır, Kuran okuma ayıdır. Bu ayda Müslümanlara oruç tutmak farz kılınmıştır. Ramazanın ilk on günü rahmet, ortası mağfiret, son on gün ise cehennem azabından kurtuluştur.``ifadelerine yer verdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir